Cookies på den här webbplatsen används för att förbättra för dig som besökare och att optimera av webbplatsen. Läs mer om cookies

Nattvandrare från Tryggt och Snyggt

Nattvandring

Dela på sociala medier
Tipsa
Kontakt

Kontaktcenter

Välkommen att höra av dig till kontaktcenter. Vi hjälper dig!

Telefon: 08-579 210 00

Måndag - fredag, 08.00 - 17.00

Torsdagar tar vi emot besök fram till 18.30

kontaktcenter@sollentuna.se

Om det finns många vuxna ute på framförallt helgkvällar så ökar tryggheten, att nattvandra skapar en social trygghet. Tillsammans kan vi göra det säkrare för både gammal och ung att röra sig ute på gator och torg och i kollektivtrafiken.

Att nattvandra är förstås helt frivilligt och som nattvandrare avgör du själv till vilken grad du vill och kan delta i nattvandringarna. Du går aldrig ensam ute, all nattvandring sker i grupp.

Nattvandrare i Sollentuna organiseras av den ideella föreningen Farsor & Morsor i Sollentuna. När ni som är föräldrar eller andra engagerade vuxna vandrar på fredag- och lördagskvällar ökar ni tryggheten hos unga samtidigt som ni minimerar risken för drogmissbruk, våld, skadegörelse eller annan kriminalitet bland ungdomar. 

Nattvandra med Farsor & Morsor i Sollentuna

Farsor & Morsor utgår från Arena Satelliten, där man tilldelas en jacka/väst och har gemensam genomgång med mobila fritidsledarna om hur kvällen ser ut och vart man ska åka. Farsor & Morsor i Sollentuna åker runt i hela kommunen med bil, buss eller tåg och promenerar runt i områden där ungdomar vistas.

Vill du nattvandra med Farsor & Morsor?
Kontakta via e-post: info@farsormorsorsollentuna.se.
Du kan också läsa mer om hur Farsor & Morsor i Sollentuna brukar
arbeta på www.farsormorsorsollentuna.se

Sollentunas fältgrupper finns också ute och stöttar kommunens ungdomar under helgkvällar och nätter. 

Publicerad: 9 oktober 2019