Cookies på den här webbplatsen används för att förbättra för dig som besökare och att optimera av webbplatsen. Läs mer om cookies

Badberget

Familjehem, kontaktfamilj, kontaktperson

Dela på sociala medier
Tipsa
Kontakt

Kontaktcenter

Välkommen att höra av dig till kontaktcenter. Vi hjälper dig!

Telefon: 08-579 210 00

Måndag - fredag, 08.00 - 17.00

Torsdagar tar vi emot besök fram till 18.30

kontaktcenter@sollentuna.se

Har du möjlighet att hjälpa ett barn eller en ungdom till en stabil uppväxt och tryggare framtid? Eller bli kontaktperson till ett barn eller en vuxen som behöver någon att träffa på sin fritid.

Socialförvaltningen arbetar med att rekrytera, utreda och handleda familjehem, kontaktfamiljer och kontaktpersoner. Du är alltid välkommen att kontakta oss på socialförvaltningen. Vi berättar gärna mer om uppdragen.

Familjehem, kontaktfamilj och jourhem

Det finns barn och ungdomar som inte kan bo kvar i sina hem. Det kan bero på föräldrars sjukdom, missbruk eller andra personliga problem. Barnet kan då behöva flytta till en ny familj, ett familjehem. Andra barn och ungdomar kan bo kvar hemma men behöver stöd av en kontaktfamilj eller stödfamilj, någon att komma till varannan helg. Ibland behöver barnet komma hemifrån akut och då behövs ett jourhem under en kortare tid. Till Jourhems-och Familjepoolen Nordväst.

Kontaktperson

Det finns också barn och vuxna som behöver en kontaktperson att träffa på sin fritid. 

Du kan läsa mer om de olika uppdragen nedan. Du hittar även blanketten för begäran om registerutdrag. 

Publicerad: 18 april 2019