Cookies på den här webbplatsen används för att förbättra för dig som besökare och att optimera av webbplatsen. Läs mer om cookies

Vårdstyrkan

Dela på sociala medier
Tipsa
Kontakt

Kontaktcenter

Välkommen att höra av dig till kontaktcenter. Vi hjälper dig!

Telefon: 08-579 210 00

Måndag - fredag, 08.00 - 17.00

Torsdagar tar vi emot besök fram till 18.30

kontaktcenter@sollentuna.se

Vår vision är att vara det naturliga valet i hela vårdkedjan, från första insats i hemmet till äldreboende. Vårdstyrkans målsättning är att skapa trygghet och välbefinnande.

Vår inriktning är

Vår vision är att vara det naturliga valet i hela vårdkedjan, från första insats i hemmet till äldreboende. Vårdstyrkans målsättning är att skapa trygghet och välbefinnande. Vi erbjuder dig hjälp så att du i möjligaste mån ska kunna leva hemma som du brukar. Vi ser måltiden som en viktig komponent för att leva ett gott liv och vi kan erbjuda mat från eget kök. Vi erbjuder våra kunder hushållsnära tjänster enligt Rut avdrag  som vi utformar utifrån kundens behov och önskemål.  

Så här kommer vi att planera din hemtjänst tillsammans med dig

När du blir kund hos oss kommer vår samordnare hem till dig och går igenom vad vi ska hjälpa dig med, hur och när med utgångspunkt från dina beviljade insatser. Tillsammans utformar vi en genomförandeplan som personalen sedan arbetar efter. Du kommer även ha en  kontaktperson som ser till att genomförandeplanen är aktuell och efterlevs. Vi eftersträvat att arbeta i team vilket innebär att ett färre antal personer kommer hem till dig.

Den personal som kommer hem till dig har följande kompetens/utbildning

Hos oss arbetar undersköterskor och vårdbiträden med flera års erfarenhet från vård- och omsorg. Flera i personalen har vidareutbildning bl.a inom demenssjukdomar. Vårdstyrkan  utbildar personalen kontinuerligt  i kontaktmannaskap, värdegrund och hushållssysslor.  

I övrigt vill vi lova dig

Att vi följer Sollentuna kommuns lokala värdighetsgarantier för hemtjänsten. Hos oss är du i centrum och vi utgår från dina önskemål och rättigheter. Hos oss ska du känna dig trygg.

Vi talar följande språk förutom svenska

Flera ur personalen: turkiska, persiska, tigrinja, engelska, spanska och finska.

Vi använder följande underleverantörer

Vi använder inga underleverantörer. Vår mat tillagas i eget kök i Täby av våra prisbelönta kockar. Vi leverera nylagad mat i matlådor. Om kunden önskar mat från annan leverantör hjälper vi till med det.  

Kvalitetsområden

Kontinuitet

Att du känner dig trygg med den hjälp du får och att vi gör på det sätt du önskar, är vår utgångspunkt. Genom att vi tillsammans med dig gör en genomförandeplan där hur du vill ha hjälpen utförd beskrivs tydligt. Vår målsättning är att begränsa antalet personer som kommer till dig så att du ska få kontinuitet.  Du får en kontaktman som ansvarar för att din genomförandeplan är riktig och överensstämmer med dina önskemål.

Flexibilitet

Vi frågar dig hur vi kan hjälpa dig, det är du som bestämmer utifrån dina beviljade insatser. Vi kan snabbt anpassa våra insatser om dina behov av stöd och hjälp ändras. Vi erbjuder även hushållsnära tjänster om du vill ha mer hjälp än du får beviljat från kommunen. 

Självbestämmande och integritet

Respekt och delaktighet är två av våra ledord. Vi utför och anpassar våra insatser efter dina behov. För oss innebär det att det är du som bestämmer hur vi ska hjälpa dig och vi hjälper dig med respekt för din person och personliga integritet, särskilt i känsliga situationer. Vi arbetar med ett rehabiliterande förhållningssätt, vilket innebär att vi stöttar dig i det du kan själv och hjälper dig med det du har svårt för. 

Trygghet

Du kan känna dig trygg med att veta vem och när vi kommer till dig. Vid förändringar ringer vi och meddelar dig detta. Vi är gäster i ditt hem och det är du som bestämmer där. Din personliga kontaktman ansvarar för att du har en aktuell genomförandeplan. Att vi arbetar efter din genomförandeplan och att alla gör likadant på det sätt du önskar, är en trygghet för dig. Vi har ett säkert system för att förvara dina nycklar om det är aktuellt.

Social samvaro och aktiviter

Vi kan stödja dig att ha ett så meningsfullt och självständigt liv som möjligt. Vi kan hjälpa dig att hålla kontakten med ditt sociala nätverk. Vi arbetar aktivt med bra hälsa och uppmuntrar dig att röra på dig för att behålla styrkan i kroppen.

Mat och måltider

Hos oss kan du beställa matlådor, sallad och dessert till ett förmånligt pris. Maten lagas av våra egna kockar i Täby. Vi har en näringsberäknad matsedel med god mat som du kan välja från. Vi eftersträvar att använda så mycket ekologiska råvaror som möjligt. För personer som följer religiösa matregler eller de som äter någon särskild typ av kost av andra skäl kan vi även erbjuda detta (tex. vegetariskt, proteinreducerad, timbal). Personalen levererar maten nylagad hem till dig. Företaget har vunnit pris Arla Guldko.

Publicerad: 18 september 2019