Cookies på den här webbplatsen används för att förbättra för dig som besökare och att optimera av webbplatsen. Läs mer om cookies

Akedo Omsorg

Dela på sociala medier
Tipsa
Kontakt

Kontaktcenter

Välkommen att höra av dig till kontaktcenter. Vi hjälper dig!

Telefon: 08-579 210 00

Måndag - fredag, 08.00 - 17.00

Torsdagar tar vi emot besök fram till 18.30

kontaktcenter@sollentuna.se

Vi erbjuder individanpassad vård- och omsorgstjänster som är inriktad mot äldre och funktionshindrade. Ett flexibelt och engagerat gäng med lång erfarenhet inom vården som sätter stort fokus på människans drivkraft att vilja styra över sitt liv. 

Vår inriktning är

Vi erbjuder individanpassade vård- och omsorgstjänster som är inriktad mot äldre och funktionshindrade. Ett flexibelt och engagerat gäng med lång erfarenhet inom vården som sätter stort fokus på människans drivkraft att vilja styra över sitt eget liv.

Så här kommer vi att planera din hemtjänst tillsammans med dig

För att skapa de bästa förutsättningarna för en personlig omsorg kommer vi att sitta ner tillsammans med dig och utforma en genomförandeplan utifrån biståndsbeslutet. Dina åsikter är viktiga för oss.

Den personal som kommer hem till dig har följande kompetens/utbildning

De flesta vårdbiträdena som kommer till dig har flera års erfarenhet inom yrket. Vi är väldigt noga med att rekrytera rätt personer, så att du som kund inte bara trivs med den hjälp du får utan även känner att den hjälp du behöver utförs på rätt sätt.

I övrigt vill vi lova dig

Vi på Akedo Omsorg är väldigt stolta över att ha fått privilegiet och förtroendet att hjälpa de som är i behov av hjälp. Därför kan vi lova dig att vi alltid kommer göra vårt yttersta för att se till så att du trivs med den hjälp du får.

Vi använder följande underleverantörer

Matlåda: Restaurang KOM Favoriten, 55 kr

Vi kan tala följande språk förutom svenska

Flera i personalen: Engelska, Persiska Någon enstaka i personalen: Kurdiska, Arabiska, Urdu (Indiska), Syriska med mera.

Kvalitetsområden

Kontinuitet

Att du upplever kontinuitet, närhet och trygghet är viktigt, och vi kommer därför försöka begränsa antalet personer som deltar i omvårdnaden av dig så mycket som möjligt. Akedo Omsorg har delat in hemtjänsten i små grupper vilket resulterar i att personalen vet och tillgodoser just Dina behov och rutiner. Tillsammans utser vi en kontaktperson för Dig. Vi kommer att både muntligt och skriftligt presentera din kontaktpersons uppgifter och ansvar.

Flexibilitet

Vi är väldigt noga med att den assistans du får är utav hög kvalité och anpassad för just dig. Om du skulle vilja ha mer hjälp utöver det som står i biståndsbeslutet så kan vi erbjuda dig ett antal hushållsnära tjänster du kan välja mellan som t.ex. tvättning, städning, inköp av varor/livsmedel m.m. Mer information om tilläggstjänster kan du hitta på vår hemsida www.akedoomsorg.se

Självbestämmande och integritet

För oss är det viktigt att du är med och bestämmer över hur din vardag ska se ut. Därför kommer vi sitta ner tillsammans, och med biståndsbeslutet som underlag, ta fram en genomförandeplan som passar in på dina önskemål. Alla på Akedo Omsorg omfattas av tystnadsplikt och vi är väldigt måna om din integritet. Det är inte alltid lätt att släppa in en främmande människa i sitt privata livsrum, därför är vi väldigt varsamma när vi utför vårt arbete. 

Trygghet

Vi är väldigt noga med att de personer vi anställer är skötsamma och har gedigen erfarenhet inom yrket. Genom att utse en kontaktperson för dig skapas goda förutsättningar att uppleva trygghet. Din kontaktperson håller också en kontinuerlig kontakt med dina närstående. Ni kommer tilldelas en personlig kundpärm där ni kan hitta information om arbetsrutiner, viktiga telefonnummer och de arbetsuppgifter som utförs hemma hos dig.

Social samvaro och aktiviteter

För att må bra är det viktigt att man rör på sig ofta. Därför kommer vi på Akedo Omsorg uppmuntra dig som vårdtagare att leva ett så aktivt liv som möjligt. Utifrån ditt biståndsbeslut så kommer vi erbjuda dig aktiviteter som du är intresserad av.

Mat och måltider

För oss på Akedo Omsorg är det viktigt att se till så att maten vi levererar till dig som kund är god och näringsrik. Vår personal är väldigt noga med att hantera och tillaga din mat på rätt sätt.

Publicerad: 18 september 2019