Cookies på den här webbplatsen används för att förbättra för dig som besökare och att optimera av webbplatsen. Läs mer om cookies

1:a Aktiva valet - Hemtjänst

Dela på sociala medier
Tipsa
Kontakt

Kontaktcenter

Välkommen att höra av dig till kontaktcenter. Vi hjälper dig!

Telefon: 08-579 210 00

Måndag - fredag, 08.00 - 17.00

Torsdagar tar vi emot besök fram till 18.30

kontaktcenter@sollentuna.se

Vi finns för Dig som behöver hjälp och stöd i din vardag med omvårdnad, matlagning, inköp, städ eller ledsagning när du ska på promenad eller besöka andra inrättningar. 

Vår inriktning är

Personer oavsett ålder som har behov av hemtjänstinsatser. Så här kommer vi att planera din hemtjänst tillsammans med dig Genom att boka ett hembesök där du får vara med och bestämma hur och när du vill ha din hjälp utförd. Du får också information om vår verksamhet och träffar din kontaktperson.

Den personal som kommer hem till dig har följande kompetens/utbildning

All personal har en formell utbildning som är undersköterska samt flera års arbetslivserfarenhet inom vård och omsorg. Vi begär också ett utdrag från polisens belastningsregister i samband med nyanställning.

I övrigt vill vi lova dig

• Att du ska få träffa så få personal som möjligt
• Att personalen kommer i tid och meddelar vid förändringar
• Att du alltid blir bemött på ett respektfullt sätt.

Vi använder följande underleverantörer

Matlåda: Sodexo

Vi kan tala följande språk förutom svenska

All personal: Engelska Flera i personalen: Kurdiska, persiska, arabiska, spanska

Någon enstaka i personalen: Tyska, ryska, polska, turkiska.

Kontinuitet

Hos oss träffar du så få personer som möjligt då vi har fasta personalgrupper som arbetar under vardagar , kvällar eller helger. På så sätt vet du vem som kommer till dig. Flexibilitet Vår verksamhet är till för våra brukare. Med det menar vi att vi anpassar våra rutiner, verksamhet och schemaplanering utifrån brukarens behov och önskemål och inte tvärtom.

Självbestämmande och integritet

Som brukare är det alltid Du som bestämmer över din vardag. Vi utför inga insatser som du inte har samtyckt till. Självklart ser vi också till att du ska få välja personal utifrån dina egna önskemål och behov.

Trygghet

Vår personal har alltid ID kort när de är i tjänst. Du vet vem som kommer då vi har ett fåtal timanställda. Du kan nå oss via telefon dygnet runt. Vi hör alltid av oss vid förändringar eller förseningar.

Social samvaro och aktiviteter

Det är dina intressen och sociala nätverk som avgör vilken hjälp du ska få när det gäller social samvaro. Självklar ser vi till att du får besöka de ställen som du vill gå till eller utföra de aktiviteter som du brukar.

Mat och måltider

All personal kan laga enklare måltider. Vi har också samarbete med sodexo när det gäller leverans av matlådor.

Publicerad: 18 september 2019