Cookies på den här webbplatsen används för att förbättra för dig som besökare och att optimera av webbplatsen. Läs mer om cookies

Kvinna öppnar en dörr med hjälp av sin mobiltelefon.

Digitala lås

Dela på sociala medier
Tipsa
Kontakt

Kontaktcenter

Välkommen att höra av dig till kontaktcenter. Vi hjälper dig!

Telefon: 08-579 210 00

Måndag - fredag, 08.00 - 17.00

Torsdagar tar vi emot besök fram till 18.30

kontaktcenter@sollentuna.se

Du som bor i Sollentuna och har, eller ska få, hemtjänst eller trygghetslarm kommer att få ett digitalt låsvred. I god tid innan ditt låsvred ska monteras kommer vi att kontakta dig.

Vad innebär ett digitalt lås för mig?

Med ett digitalt lås använder du din dörr precis på samma sätt som du gör idag. Du använder samma nycklar och öppnar och låser på samma sätt. Den enda skillnaden är att ett nytt låsvred kommer att monteras på insidan av din dörr. Med ett sådant låsvred kan hemtjänsten använda en digital nyckel i sina telefoner när de öppnar din dörr.

Du betalar ingenting för låsvredet eller monteringen.

Hög säkerhet och integritet

Tekniken är mycket säker och används i flera andra kommuner. Endast behörig personal kan öppna din dörr. Och de måste stå intill din dörr för att kunna öppna den. Från utsidan syns det inte att ett digitalt låsvred är installerat.

Montering

Monteringen görs av Gerts Lås & Larm. De byter ut ditt nuvarande låsvred mot ett från företaget Phoniro. Ditt gamla låsvred förvaras och sätts tillbaka vid behov, till exempel om du flyttar. Monteringen tar cirka 30 minuter. 

I god tid innan ditt låsvred ska monteras kommer vi att kontakta dig.

Kontakta oss vid frågor

Sollentuna kommun
08-579 210 00 
kontaktcenter@sollentuna.se

Gerts Lås & Larm
08-35 41 00
info@gertslas.se

Publicerad: 17 juli 2019