Cookies på den här webbplatsen används för att förbättra för dig som besökare och att optimera av webbplatsen. Läs mer om cookies

Du som är barn eller ungdom

Dela på sociala medier
Tipsa
Kontakt

Kontaktcenter

Välkommen att höra av dig till kontaktcenter. Vi hjälper dig!

Telefon: 08-579 210 00

Måndag - fredag, 08.00 - 17.00

Torsdagar tar vi emot besök fram till 18.30

kontaktcenter@sollentuna.se

Det är aldrig ditt fel om någon vuxen använder våld eller hot i din familj. Du har rätt till särskilt stöd och skydd och det är de vuxnas ansvar att våldet ska sluta

Kanske ser eller hör du din förälder bli slagen eller hotad? Kanske är någon vuxen våldsam eller kränkande mot dig? Kanske är det någon som tar på dig på ett sexuellt sätt? Att leva i en familj där någon vuxen använder våld kan bli en hemsk familjehemlighet. Det är viktigt att du vet att det finns hjälp att få.

Att berätta för någon

Om du lever i en familj med våld är det bra om du berättar det för någon vuxen som du litar på. Några du kan vända dig till är t.ex. din mentor, ungdomsmottagningen, skolsköterskan eller skolans kurator. Om du är i akut behov att stöd eller skydd från dina föräldrar/andra vuxna ska du vända dig till socialtjänsten.

Kontakt socialtjänsten            08-579 212 50 
Socialjouren (kvällar/nätter)  010-444 05 00
Ungdomsmottagningen         08-579 211 80 (för ungdomar mellan 13 och 23 år) 
Ring 112 om det är akut

Om du vill vara anonym

För dig som vill vara anonym finns det flera ställen du kan ringa eller mejla till. Du behöver inte berätta vem du är. Nedan har vi samlat ställen där du kan få hjälp.