Cookies på den här webbplatsen används för att förbättra för dig som besökare och att optimera av webbplatsen. Läs mer om cookies

Tillfälligt stödboende

Dela på sociala medier
Tipsa
Kontakt

Kontaktcenter

Välkommen att höra av dig till kontaktcenter. Vi hjälper dig!

Telefon: 08-579 210 00

Måndag - fredag, 08.00 - 17.00

Torsdagar tar vi emot besök fram till 18.30

kontaktcenter@sollentuna.se

Åkerbo stödboende Enhetschef Harriet Larssén

Åkervägen 3

191 40 Sollentuna

08- 579 210 81

Åkerbo stödboende är ett tillfälligt, drogfritt boende riktat till dig som är bostadslös i Sollentuna kommun när du på grund av sociala, psykiska eller missbruksproblem har behov av tillfälligt boende med stöd.

På Åkerbo har vi bemanning dygnet runt (sovande jour). På Åkerbo arbetar kontaktpersonerna utifrån ESL-pedagogiken (ett självständigt liv). Målet är att tillsammans med dig och utifrån din uppdragsbeskrivning ta fram genomförandeplan - motivera, träna och ge dig stöd till ett självständigt liv i en lämplig boendeform.

Boendet består av:
• 17 rum med gemensamt kök, tvättstuga och andra gemensamhetsutrymmen.
• 10 lägenheter.

Du kommer till Åkerbo efter överenskommelse med din utredande socialsekreterare på socialkontoret. På Åkerbo sköter du ditt eget hushåll och betalar en boendeavgift. Ett grundläggande krav är att du själv har en vilja till förändring av din livssituation, att du är aktiv i utvecklingen av din livssituation. En av målsättningarna är att du under dagtid deltar i någon form av sysselsättning/arbete eller studier utanför Åkerbo och aktivt söker bostad.

Drogfritt boende

Åkerbo är nyktert och drogfritt. Har du beroendeproblematik ska du vara avgiftad innan inflyttning. Vid misstanke om drogpåverkan kommer vi att kontrollera din drogfrihet och nykterhet genom stickprov via utandnings- och urinprovstagningar. Är du drogpåverkad eller vägrar lämna prov skrivs du ut från boendet. 

Inskriven i verksamheten

I samband med att du du flyttar till Åkerbo gör du och dina kontaktpersoner upp en  tid för ett gemensamt informationsmöte med din handläggare där ni tillsammans går igenom uppdraget.  Du får vid inskrivningen två kontaktpersoner. Dessa arbetar tillsammans med dig för att uppfylla det formulerade uppdraget. Uppföljning med socialsekreterare sker efter en månad och därefter var tredje månad. Målet är att utifrån din genomförandeplan - motivera, träna och ge dig stöd till ett självständigt liv i en lämplig boendeform.

Telefon Åkerbo stödboende

Dygnet runt: 08-579 210 83 

Kontakt

Expedition: 0857921083
Gruppledare Fateme Mahbobe Ziraki: 08-57921082
Adress: Åkervägen 3, 191 40 SOLLENTUNA

Publicerad: 12 maj 2015