Cookies på den här webbplatsen används för att förbättra för dig som besökare och att optimera av webbplatsen. Läs mer om cookies

Glada cyklister

Vill du bli cykelinstruktör?

Trafik & stadsplanering

Dela på sociala medier
Tipsa
Kontakt

Kontaktcenter

Välkommen att höra av dig till kontaktcenter. Vi hjälper dig!

Telefon: 08-579 210 00

Måndag - fredag, 08.00 - 17.00

Torsdagar tar vi emot besök fram till 18.30

kontaktcenter@sollentuna.se

I september startar den andra cykelkursen för vuxna som anordnas av Sollentuna kommun i samarbete med Cykelfrämjandet. Cykelkursen för vuxna är en av aktiviteterna inom kommunens cykelplan som syftar till att göra det möjligt för fler invånare att cykla. Nu söker vi instruktörer till höstens kurser.

Som instruktör får du möjligheten att hjälpa fler att uppleva den frihet som cykling ger. Du kan välja mellan att vara huvudledare och då ansvara för en kurs eller hjälpledare. Du kan välja att engagera dig precis så mycket eller lite som passar dig. 

Om cykelkursen

Förutom att lära sig att cykla får deltagarna utbildning i trafikregler, kartläsning och möjlighet att upptäcka närområdet på cykeln. 

Det är Cykelfrämjandet som anordnar både instruktörsutbildningarna och cykelkursen med stöd från Svenskt Friluftsliv. Cykelkursen pågår i tre veckor, två gånger i veckan, två timmar per tillfälle.

Freedom on a Bike from Kontinent on Vimeo.

Mer information och anmälan

Information till dig som vill bli instruktör

Här anmäler du dig till instruktörsutbildningen: kansli@cykelframjandet.se

Läs mer om initiativet på cykelfrämjandet.se 

Läs mer om Sollentuna kommuns cykelsatsningar