Cookies på den här webbplatsen används för att förbättra för dig som besökare och att optimera av webbplatsen. Läs mer om cookies

Parkour vid Runbacka skolor

Parkour vid Runbacka skolor

I Sollentuna är eleverna med och planerar sina skolgårdar

Trafik & stadsplanering

Dela på sociala medier
Tipsa
Kontakt

Kontaktcenter

Välkommen att höra av dig till kontaktcenter. Vi hjälper dig!

Telefon: 08-579 210 00

Måndag - fredag, 08.00 - 17.00

Torsdagar tar vi emot besök fram till 18.30

kontaktcenter@sollentuna.se

Parkourbana, klätterställning och roliga gungor – så blir resultatet när eleverna får vara med och bestämma hur skolgården ska se ut. Sedan 2015 samarbetar kommunen med elever när skolgårdarna ska renoveras. I sommar var det skolgårdarna vid Runbacka skola och Kärrdalssolan som fått nytt liv.

I sommar fick skolgårdarna vid Runbacka skola och Kärrdalsskolan nytt liv. Sedan 2015 tar kommunen hjälp av elever när skolgårdar ska renoveras. Representanter från kommunen och elever träffas vid flera tillfällen för att diskutera och komma fram till genomförbara idéer till skolgården. Eleverna tar fram skisser och berättar hur de vill att skolgården ska se ut. Skisserna tas sedan vidare i arbetet med att utforma den färdiga skolgården.

- Det är en fantastisk känsla att, i samarbete med eleverna, skapa en skolgård som eleverna själva fått vara med och utforma. Jag har världens roligaste jobb, säger Niklas Eriksson, markförvaltare vid Sollentuna kommun.

Alla kommunala skolor i Sollentuna erbjuds möjligheten till att vara med och skapa sin skolgård. Är skolan intresserad kommer representanter från kommen ut till skolans elevråd för att berätta mer.

- Alla idéer är inte genomförbara det kan bero på att det inte finns plats eller att önskningarna inte går att uppfylla, till exempel vattenrutschskanor från taken. Men vi gör så gott vi kan för att det ska bli så nära önskemålen som möjligt fortsätter Niklas Eriksson.

Ett resultat av detta är att sabotaget har minskat och att barnen är rädda om sina skolgårdar.

Näst på tur står Sofielundskolans skolgård. Den planeras att vara klar till höstlovet.
Liknande arbeten har tidigare genomförts vid Helenelundsskolan, Silverdalsskolan, Brages skola och Sollentuna International School.

- Eleverna vid Sollentuna International School önskade en lummig skolgård så där planerade vi äppel- och körsbärsträd. I år fortsätter arbetet med att byta ut delar av prydnadsbuskarna till vinbärs- och krusbärsbuskar. Vi planterar även smultronplantor mellan buskarna, fortsätter Niklas Eriksson.