Cookies på den här webbplatsen används för att förbättra för dig som besökare och att optimera av webbplatsen. Läs mer om cookies

Badtofflor på sandstrand

Sommarjobba hos oss eller få bidrag till din lön hos annan arbetsgivare

Dela på sociala medier
Tipsa
Kontakt

Kontaktcenter

Välkommen att höra av dig till kontaktcenter. Vi hjälper dig!

Telefon: 08-579 210 00

Måndag - fredag, 08.00 - 17.00

Torsdagar tar vi emot besök fram till 18.30

kontaktcenter@sollentuna.se

Det finns inte kommunala sommarjobb för alla, men om du själv hittat ett sommarjobb får din arbetsgivare lönebidrag av kommunen för en del din lönekostnad.

Sök sommarjobb hos på Sollentuna kommun

Vi återkommer med information.

Sommarjobb du hittar själv

När du hittat en arbetsgivare som vill anställa dig, fyller du i en anmälan. Arbetsgivare får lönebidrag av kommunen under max 3 veckor eller 90 timmar. (Anmälan ska vara inlämnad senast 5 augusti.)

Du kan få lönebidrag för sommarjobb även om du redan arbetar extra hos arbetsgivaren. Företaget behöver inte ligga i Sollentuna. Företaget måste ha f-skattesedel. Lönebidraget betalas ut direkt till din arbetsgivare, som måste skicka in uppgifter om din anställning.

För att lönebidraget ska bli aktuellt ska du arbeta minst en vecka. Kommunen ersätter halva lönekostnaden upp till 97 kr/timme, under max 3 veckor eller 90 timmar. Självklart kan du arbeta längre än så, men efter tre veckor får inte din arbetsgivare längre något lönebidrag.

Har du en dokumenterad funktionsnedsättning som påverkar det arbete du ska utföra kan arbetsgivaren få bidrag för hela din lönekostnad. Om du har en dokumenterad funktionsnedsättning är det därför viktigt att du noterar det när du ansöker om sommarjobb samt att du vid förfrågan kan skicka in en kopia till oss på dina underlag.