Cookies på den här webbplatsen används för att förbättra för dig som besökare och att optimera av webbplatsen. Läs mer om cookies

Information till arbetsgivare om sommarjobb för unga

Dela på sociala medier
Tipsa
Kontakt

Kontaktcenter

Välkommen att höra av dig till kontaktcenter. Vi hjälper dig!

Telefon: 08-579 210 00

Måndag - fredag, 08.00 - 17.00

Torsdagar tar vi emot besök fram till 18.30

kontaktcenter@sollentuna.se

Om du som arbetsgivare anställer en ungdom, född mellan 2000-2003, står Sollentuna kommun för 50 procent av ungdomens totala lönekostnad.

Du som är arbetsgivare måste skicka in uppgifter om ungdomens anställning senast den 13 oktober 2019 för att få lönebidrag för din sommarjobbares halva lönekostnad. 

Ungdomen ska arbeta minst 30 timmar och max 90 timmar samt att du som arbetsgivare måste ha F-skattesedel för att du som arbetsgivare ska få lönebidrag. Självklart kan sommarjobbet vara längre än så, men lönebidraget utgår för högst 90 timmar. 

Gör så här

Ungdomen ska anmäla sommarjobbet till kommunen senast den 5 augusti 2019. Följande länk används för att anmäla sommarjobb till kommunen:

Anmäl ditt sommarjobb till kommunen

Obs! Är inte sommarjobbet anmält via anmälningslänken betalar kommunen inte ut någon ersättning.

Du som arbetsgivare får ett automatiskt svar med en blankett efter att anmälan gjorts. När sommarjobbet är genomfört betalar du som arbetsgivare ut lön och semesterersättning och så vidare till den berörda ungdomen. Efter detta skickas ifylld blankett och lönespecifikation in till kommunen och då får du som arbetsgivare tillbaka 50 procent på ditt utlagda belopp. Lönen kommer du och ungdomen överens om, kommunen ersätter för max 99 kr/timme exklusive semesterersättning.

Har du tagit emot en ungdom med en funktionsnedsättning som påverkar de arbetsuppgifter som ungdomen ska utföra finns möjlighet att få tillbaka 100 procent av det utlagda beloppet.

Dokumenten måste vara inskickade till kommunen senast den 13 oktober 2019. Pengarna som ska betalas tillbaka kommer att betalas ut i augusti - oktober, beroende på när underlagen kommer in till kommunen.

Kontakt

Vid frågor kan du kontakta Kontaktcenter på telefonnummer: 08-579 210 00.

Publicerad: 28 maj 2019