Cookies på den här webbplatsen används för att förbättra för dig som besökare och att optimera av webbplatsen. Läs mer om cookies

Jobba hos oss

Sommarjobba hos oss eller få bidrag till din lön hos annan arbetsgivare

Dela på sociala medier
Tipsa
Kontakt

Kontaktcenter

Välkommen att höra av dig till kontaktcenter. Vi hjälper dig!

Telefon: 08-579 210 00

Måndag - fredag, 08.00 - 17.00

Torsdagar tar vi emot besök fram till 18.30

kontaktcenter@sollentuna.se

Här kan du söka sommarjobb på kommunen. Du kan även ansöka om lönebidrag för din arbetsgivare om du hittar ett sommarjobb själv.

Sök sommarjobb på Sollentuna kommun

Sollentuna kommun erbjuder sommarjobb för ungdomar födda mellan 2000 och 2003. Sista ansökningsdag var den 10 februari. Vi kommer nu att bearbeta de ansökningar som kommit in och svar kommer att skickas ut under vecka 10 till de som sökt sommarjobb hos oss.

Välkommen att söka igen nästa år!

Lönebidrag till arbetsgivaren för sommarjobb du hittar själv

Sommarjobben lottas ut och räcker inte åt alla som söker. Det är därför viktigt att du själv i god tid börjar leta efter ett sommarjobb själv.

Arbetsgivare kan få lönebidrag av kommunen under max 3 veckor eller 90 timmar. Det måste anmälas till kommunen. Anmälan ska vara inlämnad senast 5 augusti.

Lönebidrag till din arbetsgivare

Lönebidrag för sommarjobb kan betalas ut även om du redan arbetar extra hos arbetsgivaren. Företaget behöver inte ligga i Sollentuna. Företaget måste ha f-skattesedel. Lönebidraget betalas ut direkt till din arbetsgivare, som måste skicka in uppgifter om din anställning.

För att lönebidraget ska bli aktuellt ska du arbeta minst en vecka. Kommunen ersätter halva lönekostnaden upp till 99 kr/timme, under max 3 veckor eller 90 timmar. Självklart kan du arbeta längre än så, men efter tre veckor får inte din arbetsgivare längre något lönebidrag.

Har du en dokumenterad funktionsnedsättning som påverkar det arbete du ska utföra kan arbetsgivaren få bidrag för hela din lönekostnad. Om du har en dokumenterad funktionsnedsättning är det därför viktigt att du noterar det när du ansöker om sommarjobb samt att du vid förfrågan kan skicka in en kopia till oss på dina underlag.

Publicerad: 29 april 2019