Cookies på den här webbplatsen används för att förbättra för dig som besökare och att optimera av webbplatsen. Läs mer om cookies

Bilmekaniker

Vi skapar förutsättningar

Dela på sociala medier
Tipsa
Kontakt

Kontaktcenter

Välkommen att höra av dig till kontaktcenter. Vi hjälper dig!

Telefon: 08-579 210 00

Måndag - fredag, 08.00 - 17.00

Torsdagar tar vi emot besök fram till 18.30

kontaktcenter@sollentuna.se

I Sollentunas invånare har möjlighet att skapa sig en framtid. Alla ska ges möjlighet att studera eller arbeta och försörja sig själva, utifrån sina förutsättningar.

Gymnasieskolan skapar förutsättningar för lyckade studieresultat och den som behöver får en ny chans. Den som hamnat utanför arbetsmarknaden får stöd att hitta tillbaka. För dem som behöver lära sig svenska finns en flexibel lösning med tydlig koppling till arbetsmarknaden.

Arbetstillfällen

Kommunen arbetar aktivt för att stötta näringslivet för att skapa en god arbetsmarknad med många arbetstillfällen. Alla företag är en del av det som gör Sollentuna till en kommun där det är bra att leva. Kommunen arbetar också aktivt för att hjälpa invånare som behöver stöd för att komma ut i arbetslivet och kommunen har många företag som erbjuder praktikplatser. För bästa möjliga samverkan mellan kommunen och näringslivet finns ett Utbildnings- och arbetsmarknadsråd.

Coachning och arbetsträning

Arbetsmarknadsenhetens två verksamheter Möjligheternas kontor och Arbetscenter erbjuder stödinsatser för invånare som behöver stöd genom coachning och/eller arbetsträning för att komma ut på arbetsmarknaden eller hitta en väg till studier. 

Möjlighet till sommarjobb

Kommunen ger aktivt stöd till företag för att så många ungdomar som möjligt ska få chansen att ta sin första kontakt med arbetslivet, genom ett lönebidrag på 50 procent av sommarjobbarens lön för anställning under minst en vecka och max tre veckor/90 timmar. Ungdomar erbjuds också sommarjobb i kommunens egna verksamheter. Att få ett sommarjobb är en viktig erfarenhet och en bra start på vuxenlivet för ungdomar.

Läs mer om hur kommunen arbetar med sommarjobb här.