Cookies på den här webbplatsen används för att förbättra för dig som besökare och att optimera av webbplatsen. Läs mer om cookies

Bilmekaniker

Vi skapar förutsättningar

Dela på sociala medier
Tipsa
Kontakt

Kontaktcenter

Välkommen att höra av dig till kontaktcenter. Vi hjälper dig!

Telefon: 08-579 210 00

Måndag - fredag, 08.00 - 17.00

Torsdagar tar vi emot besök fram till 18.30

kontaktcenter@sollentuna.se

I Sollentuna har alla invånare möjlighet att skapa sig en framtid. Alla ges möjlighet att studera eller arbeta och försörja sig själva, utifrån sina förutsättningar.

Gymnasieskolan skapar förutsättningar för lyckade studieresultat och den som behöver får en ny chans. Den som hamnat utanför arbetsmarknaden får stöd att hitta tillbaka. För dem som behöver lära sig svenska finns en flexibel lösning med tydlig koppling till arbetsmarknaden.

Arbetstillfällen

Kommunen arbetar aktivt med att hjälpa invånare som behöver stöd för att komma ut i arbetslivet. Med hjälp av Sollentunas alla företag hittar vi tillsammans arbetsplatser erbjuder praktik. Att stötta näringslivet för att skapa en god arbetsmarknad med många arbetstillfällen är en viktig fråga för kommunen. Alla företag är en del av det som gör Sollentuna till en plats där det är bra att leva. För bästa möjliga samverkan mellan kommunen och näringslivet finns ett Utbildnings- och arbetsmarknadsråd.

Coachning och arbetsträning

Arbetsmarknadsenhetens två verksamheter Möjligheternas kontor och Arbetscenter erbjuder stödinsatser för invånare som behöver coachning och/eller arbetsträning för att komma ut på arbetsmarknaden eller hitta en väg till studier. 

Möjlighet till sommarjobb

Ett sommarjobb är ofta den första kontakten unga har med arbetsmarknaden. Kommunen ger ekonomiskt stöd till företag som ger ungdomar chansen. Företag som anställer en sommarjobbare får ett lönebidrag på 50 procent av sommarjobbarens lön, under minst en vecka och max tre veckor alternativt 90 timmar. Ungdomar erbjuds också sommarjobb i kommunens egna verksamheter. Att få ett sommarjobb är en viktig erfarenhet och en bra start på vuxenlivet för ungdomar.

Läs mer om hur kommunen arbetar med sommarjobb här.