Cookies på den här webbplatsen används för att förbättra för dig som besökare och att optimera av webbplatsen. Läs mer om cookies

Två kvinnor

Sollentuna Trygghetspris

Dela på sociala medier
Tipsa
Kontakt

Kontaktcenter

Välkommen att höra av dig till kontaktcenter. Vi hjälper dig!

Telefon: 08-579 210 00

Måndag - fredag, 08.00 - 17.00

Torsdagar tar vi emot besök fram till 18.30

kontaktcenter@sollentuna.se

För att inspirera fler till att vara med och göra Sollentuna till en ännu tryggare kommun delar kommunen varje år ut Trygghetspriset i samarbete med Brottsförebyggande rådet, polisen och Brandkåren Attunda.

Nominera din hjälte

Nu är det dags att nominera den du tycker borde belönas  med Trygghetspriset 2018, som delas ut 6 juni 2019, för en idé eller händelse som du tycker gjort Sollentuna tryggare. Sista dag för nominering är 28 april.

Priset kan ges för både en praktiskt genomförd insats och för en idé eller på något sätt nyskapande verksamhet inom alla samhällsområden, det viktiga är att det bidragit till ett tryggare Sollentuna. Det kan till exempel handla om fysiska åtgärder inomhus eller utomhus som främjar trygghet och säkerhet; arbete mot klotter eller andra brottsförebyggande åtgärder, eller att på ett rådigt och osjälviskt sätt ha ingripit och agerat i samband med någon extraordinär händelse och därmed räddat liv eller egendom på ett föredömligt sätt.

Länk till formulär för nominering.

Vinnaren kan vara enskild person, grupp, organisation eller företag med anknytning till Sollentuna kommun och belönas med 10 000 kr. 

Nomineringen ska beskriva det arbete eller den insats som man anser har bidragit till att främja tryggheten i Sollentuna kommun. Person, organisation eller företag som bor eller verkar i Sollentuna kommun kan nominera sin kandidat.

Prisutdelningen sker under nationaldagsfirandet i Edbergsparken den 6 juni varje år. Trygghetspriset delas ut av kommunen i samarbete med Brottsförebyggande rådet, polisen och Brandkåren Attunda. Inkomna nomineringar bedöms av en jury bestående av:

  • Brottsförebyggande rådets ordförande
  • Brottsförebygganderådets vice ordförande
  • Kommunens säkerhetschef
  • Representant från polisen
  • Representant från Kommunalförbundet Brandkåren Attunda

OBS att priset inte kan vinnas flera gånger.

Publicerad: 17 mars 2017