Cookies på den här webbplatsen används för att förbättra för dig som besökare och att optimera av webbplatsen. Läs mer om cookies

Centrala Sollentuna

Trygghet och säkerhet

Dela på sociala medier
Tipsa
Kontakt

Kontaktcenter

Välkommen att höra av dig till kontaktcenter. Vi hjälper dig!

Telefon: 08-579 210 00

Måndag - fredag, 08.00 - 17.00

Torsdagar tar vi emot besök fram till 18.30

kontaktcenter@sollentuna.se

I Sollentuna kommun är tryggheten i fokus; vi arbetar aktivt med säkerhet och trygghet genom en rad åtgärder. Att känna sig säker och trygg i sin vardag är viktigt.

Vi har stärkt samarbetet med polisen, med gemensamma medborgarlöften och ett samverkansavtal. Vi har ökat fokus på områden där vi ser ökad oro. Vi ser till att det är rent och snyggt i kommunen, och att parker och gångvägar har bra belysning. Vi bidrar genom Tryggt och Snyggt till klottersanering och att det finns frivilliga krafter ute i kommunen – närvaro ökar tryggheten. Dessutom arbetar kommunen på olika sätt med förebyggande åtgärder.

Du som bor eller arbetar i Sollentuna kan också göra mycket själv för att förebygga olyckor eller genom att hjälpa till i olika frivilliga grupper.

Sollentuna kommun har alltid en beredskap för att en större kris eller extraordinär händelse kan inträffa. Om något sådant händer kan du alltid få korrekt information om vad som hänt och hur man arbetar med detta genom kommunen. Många händelser hanteras också av andra myndigheter som räddningstjänst och polis. På dessa sidor kan du läsa mer om hur kommunen arbetar och hitta länkar till andra aktörer.

Publicerad: 26 september 2019