Cookies på den här webbplatsen används för att förbättra för dig som besökare och att optimera av webbplatsen. Läs mer om cookies

Betala fakturor och e-fakturor

Dela på sociala medier
Tipsa
Kontakt

Kontaktcenter

Välkommen att höra av dig till kontaktcenter. Vi hjälper dig!

Telefon: 08-579 210 00

Måndag - fredag, 08.00 - 17.00

Torsdagar tar vi emot besök fram till 18.30

kontaktcenter@sollentuna.se

Om du får en faktura från Sollentuna kommun kan du välja mellan olika sätt att betala.

E-faktura 

Den elektroniska fakturan skickas från kommunen till din internetbank. Allt är ifyllt och klart, det enda du behöver göra är att kontrollera fakturan och godkänna betalningen så betalas den automatiskt på fakturans förfallodag. Det är dessutom ett miljövänligt alternativ. För att kunna betala via elektronisk faktura krävs att du är ansluten till en internetbank. Tjänsten är kostnadsfri. Anmälan för eFaktura sker via din internetbank.
Man kan också kombinera eFaktura med autogiro så sker betalningen med automatik på fakturans förfallodag utan att man själv behöver göra något.

Manuell betalning 

Det är mycket viktigt att du anger fakturanummer eller om du inte har tillgång till det, personnummer på fakturamottagaren för att vi ska se vem betalningen kommer ifrån och vad betalningen avser.

OCR-betalning 

OCR-betalning sker via internetbank. Knappa in kommunens OCR-kod (som består av fakturanumret, 8 siffror, följt av 2 kontrollsiffror) och belopp samt fakturans förfallodag. Fakturans tiosiffriga OCR-kod finns längst ned till vänster på din faktura.

Autogiro 

Med autogiro kan du alltid vara lugn att fakturan betalas i rätt tid. Betalningen överförs automatiskt från ditt bankkonto till oss utan att det kostar något extra samma dag som fakturan förfaller till betalning. Pappersfakturan med makulerat inbetalningskort kommer som vanligt i postlådan för att du ska veta vad du betalar för och hur mycket. Man kan anmäla sig för autogiro via sin internetbank eller genom att beställa medgivandeblankett från kommunens faktureringsenhet, e-post kundochinternfaktura@sollentuna.se eller telefon 08-579 213 53.

Informationen ovan gäller fakturor från Sollentuna kommun.
För frågor om fakturering från de kommunala bolagen, Sollentuna Energi och Sollentunahem, kontakta respektive bolag för information.

Obetalda fakturor

Kommunen samarbetar med Sergel kredittjänster när det gäller hantering av obetalda fakturor.

Kontakta Sergel:

  • Telefon: 0771-31 02 00

Har du ett pågående ärende hos Sergel går det bra att logga in på Sergel Mina Sidor: www.sergel.se. Här kan du bland annat se aktuellt belopp och beställda inbetalningskort samt meddela betalning.

Publicerad: 11 oktober 2019