Cookies på den här webbplatsen används för att förbättra för dig som besökare och att optimera av webbplatsen. Läs mer om cookies

Bilden föreställer korsningen Malmvägen/ Bygdevägen nattetid

Fokus Sollentuna

Dela på sociala medier
Tipsa
Kontakt

Kontaktcenter

Välkommen att höra av dig till kontaktcenter. Vi hjälper dig!

Telefon: 08-579 210 00

Måndag - fredag, 08.00 - 17.00

Torsdagar tar vi emot besök fram till 18.30

kontaktcenter@sollentuna.se

Fokus Sollentuna är en serie temaföreläsningar och mingel där vi tar upp aktuella ämnen som berör dig som Sollentunabo. Nu kan du se den senaste föreläsningen om hur vi tillsammans arbetar mot bostadsinbrott här på webben.

Fokus Sollentuna om bostadsinbrott

Besökarna på Fokus Sollentuna om bostadsinbrott fick bland annat veta mer om läget i Sollentuna; om polisens arbete och vad kommunen och man själv kan göra. 

Kommunpolis Johan Lundgren gav oss polisens lägesbild kring bostadsinbrott och berättade vad polisen och kommunen gör och vad du själv kan göra. Just nu har antalet inbrott ökat något, och man går även in i lägenheter. Johan Lundgren berättar om ett lyckat fall, där man tog fast flera inbrottstjuvar efter tips från allmänheten.

Hjälps åt att hålla koll

Det är viktigt att hjälpas åt att hålla koll - Helena Nyström, områdespolis, LPO Sollentuna, berättade om grannsamverkan och grannsamverkansbilen, och hur det skyddar mot inbrott. Grannar som pratar med varandra och hjälper varandra är det bästa skyddet! Tipsen är att tänka som en tjuv! Syns min entré från gatan? Är alla ingångar belysta? Tjuven vill inte synas!

Viktigt att direkt ringa 112 om du ser ett pågående brott. Har du tips eller funderingar, ring 11414.

Starta grannsamverkan

Vill du starta grannsamverkan i ditt bostadsområde? Kontakta Helena Nyström genom e-post: lpo-sollentuna.kansli@polisen.se  eller ring polisen på 114 14 och fråga efter grannsamverkanssansvarig i Sollentuna. Vi söker också fler förare till grannsamverkansbilen, är du intresserad av att medverka, kontakta kommunens kontaktcenter tfn: 08-579 21 000 eller e-post: kontaktcenter@sollentuna.se

Många vuxna ute gör det tryggare

Många vuxna ute på kvällar och helger gör det lugnare och tryggare för ungdomar som är ute för att roa sig. Kommunens säkerhetschef Helena Appelgren berättade om hur nattvandringen i Sollentuna fungerar och vad som är viktigt att tänka på när man nattvandrar. Vill du vara med är du välkommen att kontakta kommunens kontaktcenter på tfn: 08-579 21 000 eller kontaktcenter@sollentuna.se

DNA-märkning skapar osäkerhet hos tjuven

Slutligen fick vi en bra genomgång av hur DNA-märkning fungerar, av 
Stefan Johansson från SmartWater. Syntetiskt DNA är osynligt och skapar en osäkerhet hos tjuven, samtidigt som det gör det möjligt att spåra ägare om gods hittas.

Se hela föreläsningen

Se ppt-presentation

Se film om nattvandring

-------------------------------------------------------

Vad är Fokus Sollentuna?

Under temaföreläsningarna har du möjlighet att lyssna till intressanta föredrag där du får inblick i hur kommunen arbetar. Du får även tillfälle att ställa frågor till politiker, tjänstemän och andra medverkande. Före och efter föreläsningarna bjuder vi på mingel tillsammans med politiker och representanter från de olika verksamheterna. För dig som har yngre barn erbjuder vi barnpassning med pysselverkstad under kvällarna.

Temaföreläsningarna är kostnadsfria.

Publicerad: 19 augusti 2019