Cookies på den här webbplatsen används för att förbättra för dig som besökare och att optimera av webbplatsen. Läs mer om cookies

Var kan jag rösta på valdagen?

Dela på sociala medier
Tipsa
Kontakt

Kontaktcenter

Välkommen att höra av dig till kontaktcenter. Vi hjälper dig!

Telefon: 08-579 210 00

Måndag - fredag, 08.00 - 17.00

Torsdagar tar vi emot besök fram till 18.30

kontaktcenter@sollentuna.se

I Sollentuna har vi 41 valdistrikt och till varje valdistrikt hör en vallokal. När man röstar på valdagen är det viktigt att man går till rätt lokal. Ditt distrikt och vallokal står på ditt röstkort.

Om du är osäker på var den vallokal du ska rösta i ligger, kan du få hjälp av kommunens kontaktcenter. Kontaktcenter kan även skriva ut ett nytt röstkort till dig om du behöver det, de skickar då röstkortet via brev eller e-post.  

Är min vallokal anpassad för mig som är rullstolsburen?

Alla vallokaler är lätta att ta sig till även för dig som är rullstolsburen. Dörrarna är breda och det finns gått om plats vid valbåsen. Valsedlarna är placerade så att alla kan nå dem.

Finns det parkeringsplats?

Vid alla lokaler finns det parkeringsplatser, men det finns inte alltid särskild handikapplats.

Övrigt

De flesta lokaler har toaletter som är anpassade för rullstolar, men på vissa ställen ligger dessa en bit bort i byggnaden. Om du inte hittar en toalett, be en röstmottagare i lokalen så hjälper hen dig till toaletten.

Det finns förstoringsglas i alla lokaler.

Om du inte har möjlighet att ta dig in i lokalen när du ska rösta kan en röstmottagare komma ut och ta emot rösten utanför. Röstmottagaren ger dig då ett exemplar av varje valsedel och kuvert för de val du har rösträtt i. Röstmottagaren kan också hjälpa dig att göra iordning dina röster.

Om du har anmärkningar på tillgängligheten till någon av vallokalerna är du välkommen att kontakta kontaktcenter, så ska vi arbeta med att åtgärda detta inför nästa val. Du når kontaktcenter på telefon 08-579 21 000 eller e-post: kontaktcenter@sollentuna.se

Publicerad: 4 april 2019