Cookies på den här webbplatsen används för att förbättra för dig som besökare och att optimera av webbplatsen. Läs mer om cookies

VFU - Praktik för lärarstudenter

Dela på sociala medier
Tipsa
Kontakt

Kontaktcenter

Välkommen att höra av dig till kontaktcenter. Vi hjälper dig!

Telefon: 08-579 210 00

Måndag - fredag, 08.00 - 17.00

Torsdagar tar vi emot besök fram till 18.30

kontaktcenter@sollentuna.se

Vi tar i första hand emot lärarstuderande från Stockholms universitet, Konstfack, Kungliga Musikhögskolan, Gymnastik- och Idrottshögskolan, Södertörns högskola, Uppsala universitet, Kungliga Tekniska Högskolan.

Välkommen till Sollentuna!

I Sollentuna bor ca 70 000 invånare och vi har många kommunala och fristående skolor. Vår vision är att bli Sveriges bästa skola. Vi är mycket stolta över våra resultat. Och vi är mycket stolta över våra lärare.

Registerutdrag och sekretess 

När du får besked om din VFU-placering i Sollentuna kommun ska du ansöka om ett utdrag ur belastningsregistret från polisen. Originalet visar du upp på förskolan/skolan. Inför varje ny VFU-period måste du visa upp ett giltigt registerutdrag. 

Ansökan om utdrag ur belastningsregistret

Inför din första VFU-period, läser du igenom och skriver under en sekretessblankett och kontaktkort som också lämnas på din förskola/skola. 

Handlingsplan

Vi har tagit fram en handlingsplan där du som studerande, handledare eller VFU-ansvarig i verksamheten hittar information om hur VFU:n är organiserad i kommunen.

Handlingsplan för VFU

Till VFU-ansvarig

I länken nedan hittar du studenterna från lärosätena i Stockholmsregionen.

Till handledare på universiteten

Till VFU-handledare Stockholms universitet och LLU:are för Uppsala universitet

VFU-portalen

Publicerad: 29 augusti 2019