Cookies på den här webbplatsen används för att förbättra för dig som besökare och att optimera av webbplatsen. Läs mer om cookies

Gymnasieskolan

Gymnasium

Dela på sociala medier
Tipsa
Kontakt

Kontaktcenter

Välkommen att höra av dig till kontaktcenter. Vi hjälper dig!

Telefon: 08-579 210 00

Måndag - fredag, 08.00 - 17.00

Torsdagar tar vi emot besök fram till 18.30

kontaktcenter@sollentuna.se

Gymnasieskolan är frivillig och avgiftsfri. För att få gå i gymnasiet ska du ha avslutat grundskolans årskurs 9. Du får söka till och med det år du fyller 19 år, om du inte redan har avslutat ett gymnasieprogram.

Sollentuna kommun ingår i Storstockholms gymnasieregion. Du som elev kan därför söka till, och antas på lika villkor, till samtliga nationella program i regionen. Det är dina betyg från grundskolan som avgör vilken skola du kan bli antagen till. Behörighetskraven skiljer sig åt mellan de olika programmen. Information om vad som krävs för att vara behörig hittar du på Gymnasieantagningens webbsida. Om du inte är behörig till ett nationellt program kan du söka till ett Introduktionsprogram.

På Gymnasieantagningen webbsida kan du se vilka program och skolor du kan välja. Här gör du också din ansökan.

Gymnasieantagningen 

Gymnasiesärskola

Gymnasiesärskolan är fyraårig och frivillig och vänder sig till ungdomar med utvecklingsstörning. Sollentuna kommun driver inte någon egen gymnasiesärskola. Du kan söka fritt bland alla skolor i Stockholms län genom vårt samverkansavtal med både fristående och kommunala skolor i länet.

Gymnasiesärskola

Publicerad: 16 september 2019