Cookies på den här webbplatsen används för att förbättra för dig som besökare och att optimera av webbplatsen. Läs mer om cookies

Ansökan till gymnasieskolan

Ansökan till gymnasieskolan

Dela på sociala medier
Tipsa
Kontakt

Kontaktcenter

Välkommen att höra av dig till kontaktcenter. Vi hjälper dig!

Telefon: 08-579 210 00

Måndag - fredag, 08.00 - 17.00

Torsdagar tar vi emot besök fram till 18.30

kontaktcenter@sollentuna.se

Du ansöker till gymnasiet via Gymnasieantagningen i Stockholms län.

Ansök till gymnasiet

I din ansökan måste du rangordna utbildningarna du söker.  Den utbildning du helst vill gå väljer du som första val, den utbildning du kan tänka dig i andra hand väljer du som andra val, och så vidare. Blir du antagen till ett högre rangordnat alternativ i din ansökan så stryks du från alternativen med lägre rangordning i din ansökan. Kontakta din studie- och yrkesvägledare på grundskolan för mera information om gymnasieantagningen.

Ansök via Gymnasieantagningen i Stockholms län

Gymnasieantagningens statistik 

Från den 11 april kan sökande logga in på www.gyantagningen.se för att ta del av ett preliminärt antagningsresultat för gymnasieansökan. Tillräckliga betyg i den preliminära antagningen behöver inte betyda att den sökande kommer in, då det är vanligt att antagningsgränserna höjs till slutantagningen. Från och med den 11 april visas även preliminära antagningsgränser för samtliga utbildningar inom Storsthlm gällande den preliminära antagningen 2019 på vår webbplats.

Omvalsperioden börjar den 17 april

Mellan den 17 april och 15 maj har de sökande möjlighet att lägga till, ta bort eller ändra i rangordningen av sina val. Ändringar innebär inte att den sökande har en sämre chans jämfört med de som sökte till den gällande studievägen i första ansökningsperioden. Alla val behandlas lika, oavsett när de görs.

Öppet Hus

Många gymnasieskolor håller öppet hus inför gymnasievalet 2019/2020. Här kan du se när de olika skolorna arrangerar Öppet Hus.

Gymnasieantagningens Öppet Hus-kalender 

Om du vill byta skola

Du som redan läst ett eller två år på gymnasiet och vill byta skola till årskurs 2 eller 3 ska ta kontakt direkt med önskad skola. Ingen ansökan till senare årskurser sker via gymnasieantagningen i Stockholms län.

 

Publicerad: 23 april 2019