Cookies på den här webbplatsen används för att förbättra för dig som besökare och att optimera av webbplatsen. Läs mer om cookies

Gymnasieskolan

Gymnasieskola

Dela på sociala medier
Tipsa
Kontakt

Kontaktcenter

Välkommen att höra av dig till kontaktcenter. Vi hjälper dig!

Telefon: 08-579 210 00

Måndag - fredag, 08.00 - 17.00

Torsdagar tar vi emot besök fram till 18.30

kontaktcenter@sollentuna.se

I Sollentuna finns det en kommunal gymnasieskola och fem fristående gymnasieskolor. De fristående gymnasieskolorna lyder under Skolinspektionen.

Gymnasieskolan är en avgiftsfri och frivillig utbildningsform som du söker till efter avslutad grundskola. Du får söka till gymnasiet till och med det år du fyller 19 år under förutsättning att du inte redan har avslutat ett gymnasieprogram.  

Gemensam gymnasieregion

Sollentuna kommun ingår i ett gymnasiesamarbete för 25 av Stockholms läns kommuner samt Håbo kommun och Gnesta kommun. För dig som bor i en av dessa kommuner är det fritt fram att på lika villkor söka, bli mottagen och antagen till en gymnasieskola i alla samarbetskommuner samt Stockholms läns landsting. Detta gäller för samtliga nationella program vid de kommunala gymnasieskolorna i dessa kommuner samt Stockholms läns landsting (Berga Naturbruksgymnasium). Du har alltså samma chans att komma in på en skola i Stockholms innerstad om du bor till exempel i Sollentuna som om du bor i Stockholms innerstad.

Du som bor i Sollentuna tas emot som sökande i första hand till samtliga nationella program i alla kommuner i Stockholms län, Håbo kommun och Stockholms läns landsting. Du tas emot som sökande i första hand till samtliga Programinriktade individuella val i Danderyd, Ekerö, Järfälla, Lidingö, Nacka, Norrtälje, Nykvarn, Nynäshamn, Salem, Sigtuna, Sollentuna, Solna, Sundbyberg, Tyresö, Upplands-Bro, Upplands Väsby, Vallentuna, Vaxholm, Värmdö, Österåker och Stockholms läns landsting. Du tas emot som sökande i första hand till vissa Yrkesintroduktionsprogram.

Gymnasieskolorna är öppna för sökande elever från alla kommuner och finansieras genom bidrag från elevernas hemkommuner.

Program

Det finns 18 nationella program med olika inriktningar. Sex av programmen är högskoleförberedande och tolv är yrkesprogram. Inom yrkesprogrammen finns möjlighet till att gå lärlingsutbildning. I Gymnasieantagningens programguide hittar du mer information om de olika programmen.

Gymnasieantagningens programguide 

Behörighet

Behörighetskraven skiljer sig åt mellan de olika programmen. Information om vad som krävs för att vara behörig hittar du på Gymnasieantagningens webbsida. Om du inte är behörig till ett nationellt program kan du söka till ett Introduktionsprogram.

Publicerad: 23 april 2019