Cookies på den här webbplatsen används för att förbättra för dig som besökare och att optimera av webbplatsen. Läs mer om cookies

Skolmat

Dela på sociala medier
Tipsa
Kontakt

Kontaktcenter

Välkommen att höra av dig till kontaktcenter. Vi hjälper dig!

Telefon: 08-579 210 00

Måndag - fredag, 08.00 - 17.00

Torsdagar tar vi emot besök fram till 18.30

kontaktcenter@sollentuna.se

I Sollentuna kommun ska alla elever få en näringsriktig, varierad och god mat. 

Produktion och distribution av skolmaten är organiserad på olika sätt i kommunen. För de kommunala skolorna finns både upphandlade skolmatsleverantörer och tillagnings-kök som drivs i egenregi. De fristående skolorna organiserar sin skolmat för sig.

ISS

På Helenelundsskolans kök och Häggvikskolans kök lagar ISS skolmaten till följande skolor och förskolor:  

Bagarbyvägens förskola, Brageskolan, Djupdalskolan, Ebbas förskola, Eriksbergsskolan, Fågelsångens förskola, Gillboskolan, Gröndalsskolan, Igelkottens förskola,  Kärrdalskolan, Mimer, Regnbågens förskola, Siffrans förskola, Skälbyskolan, Sofielundsskolan med förskola, Sollentuna International School, Smultronstället, Tal och Språkcentrum, Trummans förskola, Töjnaskolan, Utbildning Silverdal, Äpplet förskola. 

Aktuell matsedel från ISS

Fazer/Amica

På Vaxmoraskolan och Edsbergskolan är det Fazer/Amica som är kommunens skolmatsleverantör. På dessa skolor lagar man endast mat till den egna skolan. Gärdeskolan och Malla förskola får maten från Rudbecks gymnasium från ett tillagningskök som drivs av Fazer.

Så här laddar du ner Amicas skolmatsapp

Egen regi

Tegelhagens skola, Rösjöskolan, Runbacka skolor, Linnés förskola, Sjörövarens förskola och Vaxmora förskola har egna tillagningskök som drivs i egenregi. Här är det rektorn/förskolechef på respektive skola/förskola som är yttersta ansvarig.

Publicerad: 11 oktober 2018