Cookies på den här webbplatsen används för att förbättra för dig som besökare och att optimera av webbplatsen. Läs mer om cookies

Lovskolan i Sollentuna

Dela på sociala medier
Tipsa
Kontakt

Kontaktcenter

Välkommen att höra av dig till kontaktcenter. Vi hjälper dig!

Telefon: 08-579 210 00

Måndag - fredag, 08.00 - 17.00

Torsdagar tar vi emot besök fram till 18.30

kontaktcenter@sollentuna.se

Petter Lindskog

Lärare

073-915 27 59

Elever i årskurs 6-9 och som riskerar att inte få godkänt betyg kan få delta i undervisning även när det är skollov. Ta kontakt med ditt barns ordinarie skola om du vill att ditt barn ska delta i lovskolan.

Vi erbjuder lovskola i svenska, svenska som andra språk, engelska samt matematik (vissa lov även simning). Vi har haft lovskola sedan 2015. 
Eleverna placeras i en förmiddagsgrupp kl 9-12 och/eller en eftermiddagsgrupp kl 13-16. Eleven kan inte välja vilken grupp den placeras i, men man kan önska grupp. Alla ämnen kommer inte att erbjudas alla tider eller alla lov (beroende på antal sökande).
Varje grupp består av cirka 20 elever från olika skolor i kommunen. En lärare och handledare kommer att undervisa och ge individuell handledning.
Elever från både kommunala och fristående skolor är välkomna. Lovskolan är självklart kostnadsfri. Eleverna serveras normalt inte lunch på lovskolan.

 

Anmälan till lovskolan

Nästa lovskola planeras till sportlovet 2020. Lovskolan genomför under hösten en omorganisation. När allt är klart kommer information publiceras här.

 

Frågor och kontakt

Övriga frågor kring övriga lov besvaras under omorganisationen av Petter Lindskog på lovskolan@sollentuna.se / 073-915 27 59.

 

Ansökan om skolskjuts 

Elever i åk 8 och åk 9 som är skrivna i Sollentuna och går i skola i kommunen samt bor minst fyra kilometer från lovskolan, kan vara berättigad till skolskjuts (busskort) under lovskolan. Kontakta lovskolan i samband med anmälan för att få information om hur elevens vårdnadshavare kan ansöka om skolskjuts. Tänk på att vara ute i god tid med en ansökan.
Publicerad: 15 augusti 2019