Cookies på den här webbplatsen används för att förbättra för dig som besökare och att optimera av webbplatsen. Läs mer om cookies

Pojke med lärplatta

Kvalitet i grundskolan

Dela på sociala medier
Tipsa
Kontakt

Kontaktcenter

Välkommen att höra av dig till kontaktcenter. Vi hjälper dig!

Telefon: 08-579 210 00

Måndag - fredag, 08.00 - 17.00

Torsdagar tar vi emot besök fram till 18.30

kontaktcenter@sollentuna.se

Vår utbildningsstrategi säger att alla elever ska nå målen i alla ämnen, vi ska ha landets högsta meritvärde och att alla ska vara trygga i skolan. Vägen dit kallar vi för Skolresan och den börjar i förskolan.

Genom rätt verktyg, en ständigt utveckling av undervisningsmetoderna och möjligheter att utveckla sin egen professionella roll, vill vi ge våra lärare de bästa förutsättningar i sitt arbete. Vi vill att lärarna ska få så mycket tid till eleverna som möjligt. Det kan till exempel innebära arbetssätt som minskar administrationen och ökar effektiviteten i skolvardagen.

Digitala satsningar

Inom ramen för Skolresan har vi bl a gjort stora satsningar på digital teknik i både förskolan och i skolan. Alla elever i grundskolan har tillgång till en laptop eller en lärplatta, och lärplattan är vanlig även på våra förskolor. De digitala verktygen innebär en undervisning med nya och inspirerande utmaningar för alla elever.

Engagerade föräldrar

Vi vill uppmuntra föräldrar att ta en aktiv del i barnens skolarbete och samtidigt respektera lärarens professionalism och yrkeskunnande.

Våra arbetssätt ger oss skickliga lärare, motiverade elever och engagerade föräldrar.

Några "grundbultar"

  • Vi arbetar utifrån ett kollegialt lärande i en delningskultur. Vi lär av varandra och delar med oss av kunskap och erfarenheter och vi inspirerar varandra så att vi ständigt utvecklas i vår professionella roll.
  • Vi kombinerar nya metoder med modern digital teknik som ökar möjligheterna till en inspirerande och nytänkande undervisning.
  • Vi arrangerar varje år ett antal tillfällen till möten och utbyte för våra pedagoger. Här lyfter vi och sprider goda exempel. Ibland bjuder vi in kollegor och andra intresserad från andra kommuner och förtag.
  • Vi ställer höga förväntningar på att nivåer; från politiker, tjänstemän, rektorer, lärare och elever.
Publicerad: 15 juli 2019