Cookies på den här webbplatsen används för att förbättra för dig som besökare och att optimera av webbplatsen. Läs mer om cookies

Skolansökan 2019

Dela på sociala medier
Tipsa
Kontakt

Kontaktcenter

Välkommen att höra av dig till kontaktcenter. Vi hjälper dig!

Telefon: 08-579 210 00

Måndag - fredag, 08.00 - 17.00

Torsdagar tar vi emot besök fram till 18.30

kontaktcenter@sollentuna.se

Du som har barn som fyller sex år under 2019 ska ansöka om skolplats. Om ditt barn går på en skola som inte har nästa årskurs måste du också ansöka om skolplats.

Skolplaceringsbesluten för läsåret 2019/2020 är nu klara. Nu kan man se barnens nya skolplacering i e-tjänsten under Min sida. Under vecka 13 skickar Sollentuna kommun ut beslutsbrev via post till folkbokföringsadressen.

När ansökningsperioden är slut börjar antagningsarbetet. I mars/april kommer du att få ett placeringsbeslut. Skolplaceringen måste bekräftas av samtliga vårdnadshavare.

Du hittar mer information om detta tillsammans med placeringsbeslutet.

Alla som inte har någon fortsättningsårskurs på sin nuvarande skola, behöver göra en aktiv skolansökan. Det är stora årskullar i årskurs 6 i de kommunala grundskolorna som ska börja i årskurs 7 till hösten.

Så här gör du din skolansökan

Börja med att titta på den här filmen! Här får du en bra bild av hur skolansökan går till. Om du fortfarande känner dig osäker kan du ta del av våra Frågor & Svar. Därefter är du kanske redo att logga in i e-tjänsten. Lycka till med din skolansökan! 

Publicerad: 17 juni 2019