Cookies på den här webbplatsen används för att förbättra för dig som besökare och att optimera av webbplatsen. Läs mer om cookies

Ansök, hantera eller säg upp plats

Dela på sociala medier
Tipsa
Kontakt

Kontaktcenter

Välkommen att höra av dig till kontaktcenter. Vi hjälper dig!

Telefon: 08-579 210 00

Måndag - fredag, 08.00 - 17.00

Torsdagar tar vi emot besök fram till 18.30

kontaktcenter@sollentuna.se

Här ansöker du om plats i förskoleklass, grundskola och fritidshem. Du kan också ändra omsorgstid för ditt barns fritidshemsplacering, säga upp placeringen och lämna inkomstuppgifter.

Ska ditt barn börja i förskola?

Ansök om plats i förskola

Skolansökan

När ansökningsperioden är slut börjar antagningsarbetet. I mars/april (närmare datum kommer att publiceras på sollentuna.se) kommer du att få ett placeringsbeslut. Skolplaceringen måste bekräftas av samtliga vårdnadshavare. Du hittar mer information om detta tillsammans med placeringsbeslutet.

Logga in

Om du inte redan har e-legitimation skaffar du den via din bank eller via Telia. Har du problem med din e-legitimation, vänd dig till din utgivare. 

Om ditt barn inte är folkbokfört i Sollentuna 

Du lämnar barnets personuppgifter och uppgifter om barnets vårdnadshavare samt de verksamheter (förskola/familjedaghem/skola/fritidshem) som du vill ansöka till. Vi uppdaterar sedan era personuppgifter via Skatteverket och kontrollerar att det är barnets vårdnadshavare som har gjort ansökan. När uppgifterna är uppdaterade kan du använda din BankID eller e-legitimation för att logga in i e-tjänsten och hantera barnets ansökan och placeringar. Handläggaren skickar också användarnamn och lösenord till den sökande vårdnadshavarens folkbokföringsadress.

Regler för skolansökan

Ansökan om plats under pågående läsår

Du kan ansöka om skolplats och byta skola under pågående läsår. Behöver ditt barn plats på fritidshem ansöker du om detta samtidigt som du ansöker om plats i förskoleklass/grundskola. 

  • Vårt kontaktcenter svara på frågor via e-post: kontaktcenter@sollentuna.se och telefon på 08 579 210 00
  • Har du frågor om ansökan till fristående skolor, ta kontakt med respektive skola. 

 

Publicerad: 9 oktober 2019