Cookies på den här webbplatsen används för att förbättra för dig som besökare och att optimera av webbplatsen. Läs mer om cookies

Dator äpple inloggning

Inloggning till e-tjänst för förskola och grundskola

Dela på sociala medier
Tipsa
Kontakt

Kontaktcenter

Välkommen att höra av dig till kontaktcenter. Vi hjälper dig!

Telefon: 08-579 210 00

Måndag - fredag, 08.00 - 17.00

Torsdagar tar vi emot besök fram till 18.30

kontaktcenter@sollentuna.se

Här kan du ansöka om plats i förskola, familjedaghem, förskoleklass och grundskola. Du kan också ändra omsorgstid för ditt barns placering, säga upp placeringen och lämna inkomstuppgifter.

Du loggar in på e-tjänsten med

  • e-legitimation (BankID, Mobilt BankID, Telia) eller
  • ett användarkonto, dvs användarnamn och lösenord. 

Har du problem med din e-legitimation, vänd dig till din utgivare. Om du inte redan har e-legitimation skaffar du den via din bank eller via Telia.
Läs mer om e-legitimation.

Logga in med e-legitimation eller BankID

 Logga in med lösenord/ansökan om användarkonto

Om ditt barn inte är folkbokfört i Sollentuna och du söker för första gången 

Om ditt barn inte är folkbokfört i Sollentuna och du inte tidigare har använt Sollentunas e-tjänst för förskola och grundskola har vi inte automatiskt era personuppgifter i e-tjänsten. Därför kan du inte logga in med BankID eller e-legitimation första gången som du ska göra en ansökan. Du behöver istället göra en så kallad oinloggad ansökan om plats.

Det innebär att du lämnar barnets personuppgifter och uppgifter om barnets vårdnadshavare samt de verksamheter (förskola/familjedaghem/skola/fritidshem) som du vill ansöka till i e-tjänsten utan att du behöver logga in. En handläggare uppdaterar sedan era personuppgifter via Skatteverket och kontrollerar att det är barnets vårdnadshavare som har gjort ansökan.

När uppgifterna är uppdaterade kan du använda din BankID eller e-legitimation för att logga in i e-tjänsten och hantera barnets ansökan och placeringar. Handläggaren skickar också användarnamn och lösenord till den sökande vårdnadshavarens folkbokföringsadress.

Du kan använda dessa länkar om du saknar BankID/e-legitimation.

Oinloggad ansökan om plats/ansökan om användarkonto (förskola)

 Oinlogga ansökan om plats/ansökan om användarkonto (grundskola/förskoleklass)

 Oinloggad ansökan om plats/ansökan om användarkonto (fritidshem)