Cookies på den här webbplatsen används för att förbättra för dig som besökare och att optimera av webbplatsen. Läs mer om cookies

Bild från Edsviks utegym, äldre man och ung tjej som tränar.

Miljöprojekt för skolungdomar 2018

Dela på sociala medier
Tipsa
Kontakt

Kontaktcenter

Välkommen att höra av dig till kontaktcenter. Vi hjälper dig!

Telefon: 08-579 210 00

Måndag - fredag, 08.00 - 17.00

Torsdagar tar vi emot besök fram till 18.30

kontaktcenter@sollentuna.se

Inger Mattsson

Projektledare miljö och klimat

08-579 219 33

För tredje året arrangerar Sollentuna kommun 2018 miljöprojektet Vårt Sollentuna 2040 som riktar sig till ungdomar på högstadiet och gymnasiet.

Vårt Sollentuna 2040 har sin grund i ett initiativ från Världsnaturfonden WWF. Som lärare får du tillgång till lärarhandledning från WWF. Projektet kommer att ge elever och lärare underlag för bedömning i ämnesområden inom NO och SO samt svenska, men det finns även möjlighet till kreativitet inom teknik, bild och slöjd, beroende på hur man väljer att lägga upp arbetet. Upplägget följer läroplanen. (Lgr11).

Miljöprojekt för skolungdomar

Elevernas arbete startade med en kick-off i början på 2018 med inspirerande föreläsningar utifrån ett hållbart perspektiv – socialt, ekonomiskt och ekologiskt. Här fick eleverna också en presentation av projektet och vad som kommer att ske under arbetet. Eleverna har därefter arbetat tillsammans i ett ämnesövergripande projekt under ett antal veckor med handledning av sina lärare. Avslutningseventet ägde rum 29 maj, då eleverna fick möjlighet att presentera sina arbeten för politiker och tjänstemän.

Vårt Sollentuna 2040 genomförs i samarbete mellan KLK och BUK.
Läs mer om tidigare Vårt Sollentuna på: www.sollentuna.se/sollentuna2030

Publicerad: 5 april 2019