Cookies på den här webbplatsen används för att förbättra för dig som besökare och att optimera av webbplatsen. Läs mer om cookies

Bilden föreställer två tjejer från Illuminas eldshow, tjejerna dansar med facklor.

Illuminas stämningsfulla eldshow får du njuta av från kl. 20.30!

Earth Hour 24 mars 2018

Dela på sociala medier
Tipsa
Kontakt

Kontaktcenter

Välkommen att höra av dig till kontaktcenter. Vi hjälper dig!

Telefon: 08-579 210 00

Måndag - fredag, 08.00 - 17.00

Torsdagar tar vi emot besök fram till 18.30

kontaktcenter@sollentuna.se

Släck ljusen och fira Earth Hour med oss 24 mars! Kom och titta på en fantastisk eldshow på utsiktsplatsen vid Oxstallet. I år är temat resurser och återvinning. Vi bjuder på ekologiskt fika och äpplen att grilla. 

För fjärde året i rad uppmärksammar vi Earth Hour genom att ha en temadag i Oxstallet vid Edsvik kl. 19.00-22.00. Vi vill visa hur kommunen jobbar med miljö- och klimatfrågor och diskutera med dig hur man kan bli mer klimatsmart. I år fokuserar vi på temat resurser och återvinning och du har möjlighet att träffa Naturskolan, SEOM, och Energirådgivningen. Vi avslutar kvällen med en vacker och uttrycksfull eldshow.

Program kl. 19.00-22.00

  • Ta med dig egen korv och grilla i elden vid utsiktsplatsen. Varför inte välja en ekologisk eller vegetarisk korv?
  • Vi bjuder på ekologisk fika, bakat efter vad som är i säsong just nu. (Gäller så långt lagret räcker.)
  • Vi bjuder även ekologiska äpplen som är goda att grilla. (Gäller så långt lagret räcker.)
  • Testa din klimatpåverkan med vår klimatvåg .
  • Delta i våra familjevänliga aktiviteter med temat resurser och återvinning. Ta gärna med er PET-flaskor eller glasburkar till en av aktiviteterna!
  • Diskutera energi och återvinning SEOM.
  • Träffa kommunens klimat- och energirådgivare och få smarta tips på hur ni kan spara pengar genom energieffektivisering.
  • Livemusik av Sollentuna Kulturskola.
  • Kl. 20.30 släcker vi strålkastaren på stallbacken och njuter av en spektakulär eldshow med utsikt över Edsviken. (Showen pågår under ca 15 minuter, kom gärna i god tid så att du får en bra plats och inte missar något!)
  • Möjlighet att stanna kvar och fortsätta  fika fram till kl. 22.00.

Varmt välkommen!

Om Earth Hour

WWF Earth Hour är världens största klimatmanifestation då människor i hela världen visar sitt engagemang för miljön och klimatet genom att släcka ljuset under en timme. Earth Hour pågår alltid kl. 20.30 -21.30 lokal tid. 

Kommunikationer

Earth Hour-evenemanget genomförs i Oxstallet på Edsvik och ute på den vackra utsiktsplatsen, i närheten av konsthallen och MC Collection. Vill du låta bilen stå, så finns det flera bussar som stannar utanför, t ex buss 607 hållplats Edsvik, alternativt hållplats Rudbeck som är närmare. Från Sollentuna pendeltågstation tar det ca 15 minuter att promenera, till stora delar genom den vackra parken vid Edsviken.

Länkar