Cookies på den här webbplatsen används för att förbättra för dig som besökare och att optimera av webbplatsen. Läs mer om cookies

Håll Sollentuna rent 2018

Dela på sociala medier
Tipsa
Kontakt

Kontaktcenter

Välkommen att höra av dig till kontaktcenter. Vi hjälper dig!

Telefon: 08-579 210 00

Måndag - fredag, 08.00 - 17.00

Torsdagar tar vi emot besök fram till 18.30

kontaktcenter@sollentuna.se

Var en del i att göra Sollentuna till en ännu bättre plats genom att delta i kampanjen #HållSollentunaRent och minska skräpet ute i naturen.

Mellan 23 april till 14 maj kommer totalt 5 000 låg- och mellanstadieelever i Sollentuna kommun delta i kampanjen #HållSollentunaRent som anordnas av Håll Sverige rent. Syftet är att minska skräpet ute i naturen. Nytt för i år är att kommunen satsar på att få med oss så många av Sollentunas invånare som möjligt i kampanjen.

De aktiviteter som anordnas under kampanjveckorna är öppna för allmänheten och vi uppmuntrar så många som möjligt att delta eller hitta på egna aktiviteter. Ta en bild på er aktivitet och lägg upp den på sociala medier med hashtagen #HållSollentunaRent.

Kommunens aktiviteter

  • Torsdagen den 26 april går Sollentunahem ut och plockar skräp i sina bostadsområden med boende och personal. Aktiviteten pågår mellan kl. 16-19.
  • Fredag och lördag den 27-28 april finns Sollentuna Energi och miljö AB tillsammans med Sollentuna kommun på plats i Sollentuna centrum. Vi pratar återvinning, nedskräpning och delar ut påsar till de som vill plogga eller plocka skräp i sin närmiljö.
  • Lördag den 28 april finns Sollentuna Rotary och Sollentuna – Tureberg Rotary på plats vid pendeltågsstationerna kl. 10-12. Var med och plocka skräp och prata trygghet med Rotary! Brottsförebyggande rådet och politiska representanter från Sollentuna kommuns politiker kommer vara vid pendeltågsstationerna mellan kl. 12-14.
  • Söndagen dem 29 april kl. 10 är det gemensam plogging (jogga och plocka skräp). Samling vid Edsviks konsthall och utegymmet för att sedan gemensamt jogga/promenera längst med strandremsan och plocka skräp. Alla är välkomna och plogging passar alla åldrar.