Cookies på den här webbplatsen används för att förbättra för dig som besökare och att optimera av webbplatsen. Läs mer om cookies

Nybyggnadskarta

Dela på sociala medier
Tipsa
Kontakt

Kontaktcenter

Välkommen att höra av dig till kontaktcenter. Vi hjälper dig!

Telefon: 08-579 210 00

Måndag - fredag, 08.00 - 17.00

Torsdagar tar vi emot besök fram till 18.30

kontaktcenter@sollentuna.se

Du behöver en nybyggnadskarta när du ansöker om bygglov för att till exempel bygga nytt bostadshus. Nybyggnadskartan innehåller bland annat fastighetsgränser, detaljplanebestämmelser och byggnader.

Det är kommunens bygglovsenhet som avgör om nybyggnadskarta eller annat underlag behövs.

Nybyggnadskarta, Nybyggnadskarta A

Nybyggnadskartan styr var på tomten den nya byggnaden kan ligga. På den ritar du in den önskade placeringen av huset. Kartan innehåller bland annat fastighetsgränser, detaljplanens bestämmelser, existerande byggnader, höjder, nivåförhållanden och anslutningspunkter för vatten och avlopp. För att se exempel på hur du använder nybyggnadskartan, se länken "Innehåll i bygglovsansökan" nedan.

Pris på nybyggnadskarta för en vanlig villatomt upp till 2 000 kvm är 8 655 kr. Ingen moms tillkommer. 

Leverans av nybyggnadskarta sker som CAD- och PDF-filer. Det görs normalt inom fyra till sex veckor från att beställningsdatumet.

Förenklad nybyggnadskarta, Nybyggnadskarta B

För tillbyggnader och komplementbyggnader m.m. kan det behövas en förenklad nybyggnadskarta. Den förenklade nybyggnadskartan innehåller varken planbestämmelser eller VA-information.

Pris på förenklad nybyggnadskarta för en vanlig villatomt är 5 193 kr. Ingen moms tillkommer.

Leverans sker normalt inom tre veckor som CAD- och PDF-fil.

Beställning av nybyggnadskarta

Du kan enkelt själv beställa nybyggnadskarta och förenklad nybyggnadskarta genom att använda vår e-tjänst. E-tjänsten är ett lättanvänt verktyg med tydliga instruktioner. Du väljer själv om du vill använda e-legitimation eller inte.

Obs! En nybyggnadskarta får, när den skickas in med en ansökan om bygglov, inte vara äldre än två år från den dag den upprättades. Nybyggnadskartan gäller dessutom bara om förhållandena på platsen inte har ändrats.