Cookies på den här webbplatsen används för att förbättra för dig som besökare och att optimera av webbplatsen. Läs mer om cookies

Gränsutvisning

Dela på sociala medier
Tipsa
Kontakt

Kontaktcenter

Välkommen att höra av dig till kontaktcenter. Vi hjälper dig!

Telefon: 08-579 210 00

Måndag - fredag, 08.00 - 17.00

Torsdagar tar vi emot besök fram till 18.30

kontaktcenter@sollentuna.se

Gränsutvisning innebär att en fastighets gräns markeras med träkäpp eller annan enklare markering enligt kommunens baskarta.

För att fastställa gränsernas läge kontrollerar vi kommunens digitala baskartas gränser och jämför med lantmäteriets fastighetsarkiv. Därefter letas gränsernas markeringar upp på plats och markeras med färg och träkäppar. Om gränsmarkeringarna inte återfinns markeras gränsen enbart med träkäppar. Det går även att beställa markering längs gränslinjer.

Det är bra att göra en gränsutvisning när du osäker på var din fastighetsgräns går. Gränsutvisning är dock inte en juridiskt gällande åtgärd. För permanent gränsmarkering krävs en lantmäteriförrättning. 

Prislista för gränsutvisning

Beställning av gränsutvisning

Du kan enkelt själv beställa gränsutvisning genom att använda vår e-tjänst. E-tjänsten är ett lättanvänt verktyg med tydliga instruktioner. Du väljer själv om du vill använda e-legitimation eller inte.

Beställ gränsutvisning med e-tjänst

Publicerad: 11 februari 2019