Cookies på den här webbplatsen används för att förbättra för dig som besökare och att optimera av webbplatsen. Läs mer om cookies

Jordglob

Kartor och mättjänster

Dela på sociala medier
Tipsa
Kontakt

Kontaktcenter

Välkommen att höra av dig till kontaktcenter. Vi hjälper dig!

Telefon: 08-579 210 00

Måndag - fredag, 08.00 - 17.00

Torsdagar tar vi emot besök fram till 18.30

kontaktcenter@sollentuna.se

Hos kommunens mät- och kartenhet kan du till exempel beställa nybyggnadskarta, husutstakning, lägeskontroll och gränspåvisning. Vi utför även andra mätuppdrag enligt överenskommelse.

Beställning av mät- och karttjänster

Du kan enkelt själv beställa våra mät- och karttjänster genom att använda vår e-tjänst. E-tjänsten är ett lättanvänt verktyg med tydliga instruktioner. Du väljer själv om du vill använda e-legitimation eller inte.

Stomnät och koordinatsystem

Sollentuna kommun har ett stomnät i plan och höjd och består av ca 4000 markerade punkter. Koordinatsystem är SWEREF 99 18 00 i plan och RH2000 i höjd.

Öppna data 

Sollentuna kommun har bland annat publicerat öppna data för ortofoto/flygfoto och stompunkter och höjdfixar och polygonpunkter.

Läs mer om öppna data.

Mätningsteknisk färdighet

För dig som verkar som mätningsingenjör i kommunen gäller att du själv måste styrka dina mätningstekniska färdigheter för din kund, Sollentuna kommun kan inte utfärda några dokument för detta. För mer information kan du läsa Lantmäteriets rekommendationer.

Kartbild över området vid Edsbacka-rondellen