Cookies på den här webbplatsen används för att förbättra för dig som besökare och att optimera av webbplatsen. Läs mer om cookies

Elcyklist

Vill du bli en av våra elcyklister?

Uppleva & göra

Dela på sociala medier
Tipsa
Kontakt

Kontaktcenter

Välkommen att höra av dig till kontaktcenter. Vi hjälper dig!

Telefon: 08-579 210 00

Måndag - fredag, 08.00 - 17.00

Torsdagar tar vi emot besök fram till 18.30

kontaktcenter@sollentuna.se

Trött på bilköer och trängselskatt? Vill du förändra dina resvanor i en mer klimatsmart och hälsosam riktning och funderar på att börja cykla till jobbet? Anmäl dig till vårt nya elcykelprojekt!

I år arrangeras för första gången ett elcykelprojekt av Sollentuna kommun i samarbete med nätverket ResSmart. Syftet är att uppmuntra bilister att ställa bilen och ta cykeln i stället.

– Elcykling är kul och ett bra sätt att förflytta sig lite längre sträckor utan att behöva bli svettig. Jag hoppas att projektet ska få fler att upptäcka hur smidigt och snabbt det kan vara att ta sig fram med elcykel, säger Thomas Ardenfors (M), ordförande i natur- och tekniknämnden.

Vi söker åtta personer som vanligtvis tar bilen till jobbet eller skolan och vill börja elcykla minst två mil, tre gånger i veckan, från 2 till 27 september. Sista anmälningsdag är 14 juni.

Intresseanmälan och mer information 

Utmaningen

För att få delta i utmaningen ska du ha fyllt 18 år, bo i Sollentuna och vanligtvis köra bil till jobbet eller skolan. Du ska också registrera dina elcykelresor via appen Strava och delta på ett uppstarts- och ett avslutningsmöte.

Urvalet baseras på din motivering och viljan att dela med dig av dina erfarenheter av elcykling. Du får:

  • Låna en ny elcykel gratis i en månad
  • Möjlighet att köpa elcykeln till rabatterat pris efter avklarad utmaning
  • Tips och inspiration
  • Utbyta erfarenheter med andra nya elcyklister

För att inspirera fler att testa elcykling kommer vi att göra nyheter på Sollentunas webbsida och i sociala medier med några av er som medverkar. 

Om projektet

Elcykelprojektet är en av flera aktiviteter som genomförs regelbundet inom kommunens cykelplan och syftar till att uppmuntra fler invånare att välja cykeln som färdmedel.

Publicerad: 11 juni 2019