Cookies på den här webbplatsen används för att förbättra för dig som besökare och att optimera av webbplatsen. Läs mer om cookies

Invigning av Edsbergs äldreboende

Två äldreboenden blir ett

Omsorg & stöd

Dela på sociala medier
Tipsa
Kontakt

Kontaktcenter

Välkommen att höra av dig till kontaktcenter. Vi hjälper dig!

Telefon: 08-579 210 00

Måndag - fredag, 08.00 - 17.00

Torsdagar tar vi emot besök fram till 18.30

kontaktcenter@sollentuna.se

I måndags anordnades invigningsmingel på nya Edsbergs äldreboende för att fira att äldreboendena Ulrikas gård och Gabriels gård gått samman, med AB SOLOM som ensam ansvarig utförare.

I samma fastighet i Edsberg har det tidigare funnits två äldreboenden, Ulrikas gård som drivs av AB Solom, och Gabriels gård som drivits av Vardaga. Den 1 februari slogs de båda boendena samman och Gabriels gård, som legat på ett av de fyra våningsplanen, ingår nu i AB Soloms verksamhet. I verksamhetsövergången bytte boendet också namn till Edsbergs äldreboende. I måndags firades sammanslagningen med ett invigningsmingel för boende, personal och inbjudna gäster.

- Det är roligt att nya Edsbergs äldreboende nu är igång. Under invigningen pratade jag med flera boende och fick delta i en visning av lokalerna och höra om alla trevliga aktiviteter som anordnas på boendet, säger Anna-Lena Johansson (L), ordförande i vård- och omsorgsnämnden.

-  Vi är oerhört glada över att vård- och omsorgsnämnden givit oss förtroendet att ta över Gabriels Gård och driften av hela Edsbergs äldreboende. Med sina 80 platser blir Edsbergs äldreboende vår i särklass största verksamhet och ett av de viktigaste naven i vår äldreomsorgsverksamhet, säger Jane Lundström, VD på AB SOLOM.

Edsbergs äldreboende har totalt 80 lägenheter och erbjuder 60 omvårdnadsboenden och 20 demensboenden. Lägenheterna är fördelade på fyra olika våningsplan och i åtta olika enheter, med tio lägenheter per enhet.

 

Publicerad: 4 april 2019