Cookies på den här webbplatsen används för att förbättra för dig som besökare och att optimera av webbplatsen. Läs mer om cookies

Rastfaddrarna fick årets Trygghetspris vid en ceremoni under nationaldagsfirandet i Edsbergsparken.

Sollentunas rastfaddrar vinner trygghetspriset

Kommun & politik

Dela på sociala medier
Tipsa
Kontakt

Kontaktcenter

Välkommen att höra av dig till kontaktcenter. Vi hjälper dig!

Telefon: 08-579 210 00

Måndag - fredag, 08.00 - 17.00

Torsdagar tar vi emot besök fram till 18.30

kontaktcenter@sollentuna.se

Sollentunas Trygghetspris delades ut vid en ceremoni under nationaldagsfirandet i Edsbergsparken. Vinnare är kommunens rastfaddrar, som bidrar till trygga skoldagar för alla skolbarn. Föreningen Sollentuna SeniorGymnastik och Grannsamverkansbilen belönades med hedersomnämnande.

Årets pristagare visar hur engagemang och samarbete gör skillnad och hur det långsiktiga arbetet skapar gemenskap och blir en mötesplats där fler och fler  engagerar sig för tryggheten i Sollentuna. Priset delades ut av Magnus Ramstrand (KD), kommunalråd och ordförande i kommunens Brottsförebyggande råd tillsammans med Ulf Hansson (L), vice ordförande i Brottsförebyggande rådet, och Mats Kumblad, distriktschef på Brandkåren Attunda.

–  Med trygghetspriset vill vi hylla personer som genom sina insatser bidrar till en trygg kommun. De visar vad man kan åstadkomma med personligt engagemang och samarbete, som gör det lilla extra för att öka tryggheten i Sollentuna, säger Magnus Ramstrand.

Valet av Rastfaddrarna som årets vinnare fick följande motivering av juryn:
”Rastfaddrarna är en viktig kontakt för många av barnen runt om på Sollentunas skolor. De är ”extravuxna” på rasterna, läser, håller sällskap och lyssnar på vad barnen har att berätta. Att vara rastfadder är ett frivilligt arbete där man ger av sin tid och delar med sig av sina erfarenheter. Rastfaddrarna är en viktig och uppskattad del av våra skolbarns trygghet.”

- Som rastfadder jobbar men en förmiddag i veckan och får följa barnen sex år i skolan. Att sedan möta dem flera år senare, när de känner igen en och hälsar, det är lycka!, säger Pia Olofsson, samordnare för kommunens rastfaddrar.

- Vi är en liten grupp som jobbar och vi behöver alltid bli fler. Vi välkomnar alla att kontakta oss via kommunens kontaktcenter, fortsätter Pia.

Föreningen Sollentuna Seniorgymnastik fick ett hedersomnämnande med motiveringen:
”Föreningen SSG arrangerar 21 olika senioranpassade motionspass, som motiverar många seniorer att träna. Det gör dem starka och trygga och säkrare när de rör sig i kommunen. SSG är också en träffpunkt för seniorer som här får nya vänner och umgänge som sträcker sig utanför föreningen. SSG sprider gemenskap, trygghet, styrka och glädje.”

Kommunens grannsamverkansbil fick också ett hedersomnämnande för arbetet med att genom närvaro och synlighet förebygga inbrott och skadegörelse i våra bostadsområden. Juryns motivering lyder:  
”Sollentunas grannsamverkansbil är en viktig del i det brottsförebyggande och trygghetsskapande arbetet. Grannsamverkansbilen är uppskattad i bostadsområdena och har en värdefull funktion i god samverkan med polisen i arbetet med bostadsinbrott. ”

Vill du engagera dig i rastfadderverksamheten eller bli förare till grannsamverkansbilen kan du kontakta kommunens kontaktcenter; tfn 08-579 210 00 eller e-post: kontaktcenter@sollentuna.se.

Mer information om trygghetspriset

Publicerad: 21 augusti 2019