Cookies på den här webbplatsen används för att förbättra för dig som besökare och att optimera av webbplatsen. Läs mer om cookies

Sollentunas konstskatt visas på Stallbacken

Uppleva & göra

Dela på sociala medier
Tipsa
Kontakt

Kontaktcenter

Välkommen att höra av dig till kontaktcenter. Vi hjälper dig!

Telefon: 08-579 210 00

Måndag - fredag, 08.00 - 17.00

Torsdagar tar vi emot besök fram till 18.30

kontaktcenter@sollentuna.se

Vad är den offentliga konstens uppgift? Ska den pryda, inspirera eller kritisera? Kan den trotsa normer och traditioner? På Stallbacken i Edsvik kan du nu ta del av Sollentuna kommuns konstskatt i utställningen KOMMUNEN & KONSTEN som öppnar 28 november.

”Samlingslokaler för skön konst skall vara lika naturliga i varje samhälle som de offentliga biblioteken /…/”, Åke Pernby, Sollentuna konstförening 1945.

Sollentuna kommun vill göra det lätt för alla som bor eller vistas i kommunen att uppleva konst och kultur. Med utställningen KOMMUNEN & KONSTEN får alla intresserade ta del av kommunens konstskatt. Här visas konst med olika uttryck och stilar från olika tidsepoker, präglade av sin samtid och historia. Många av konstnärerna har kopplingar till Sollentuna.

-  Kommunen och konsten blir en viktig utställning för att återigen skapa förutsättningar för en kulturell mötesplats i Sollentuna kommun. Vi ser denna utställning som en viktig pusselbit för att vitalisera utbudet vid Stallbacken. Öppettider på torsdagskvällar ökar dessutom förutsättningar för alla som arbetar dagtid att ta del av konsten. Ser också fram emot de olika föreläsningar och events som planeras på torsdagskvällarna på Stallbacken i anslutning till utställningen säger Magnus Ramstrand(KD), ordförande i kultur- och fritidsnämnden

Utställningen öppnar 28 november på Stallbacken vid Edsvik, vernissagen pågår mellan kl. 16-19. Magnus Ramstrand (KD), ordförande i kultur- och fritidsnämnden och Thomas Ardenfors(M), ordförande i Sollentuna Kommunfastigheter (SKAB) inviger utställningen kl. 17.00. Det bjuds på lokalproducerad dryck och lättare tilltugg. Det är begränsat antal platser så kom gärna i god tid!

-  Det här är ett unikt tillfälle för de som bor i Sollentuna att se och uppleva den konst som hängt i kommunhuset och i andra kommunala lokaler. Utställningen blir en spännande resa genom tiden, från de första inköpta kommunala konstverken till idag, säger Jonas Larsson Törnberg tillförordnad kulturchef på kultur- och fritidskontoret 

Utställningen är ett resultat av det pågående utvecklingsarbetet på Stallbacken och den medborgardialog som genomfördes 2016. Kultur- och fritidskontoret som bedriver utställningsverksamheten med kringaktiviteter och program är en av hyresgästerna hos det kommunala fastighetsbolaget SKAB, som förvaltar och utvecklar kulturfastigheterna.

Utställningen KOMMUNEN & KONSTEN  på Stallbacken kommer vara öppen torsdagar kl. 11.00–20.00, samt lördagar och söndagar kl. 11.00 – 16.00.

Publicerad: 3 december 2019