Cookies på den här webbplatsen används för att förbättra för dig som besökare och att optimera av webbplatsen. Läs mer om cookies

Sollentuna kommun vill öka samarbetet med sociala företag

Kommun & politik

Dela på sociala medier
Tipsa
Kontakt

Kontaktcenter

Välkommen att höra av dig till kontaktcenter. Vi hjälper dig!

Telefon: 08-579 210 00

Måndag - fredag, 08.00 - 17.00

Torsdagar tar vi emot besök fram till 18.30

kontaktcenter@sollentuna.se

Nu ska det bli tydligare hur Sollentuna kommun kan samarbeta med arbetsintegrerade sociala företag. Ett nytt regelverk kring idéburet offentligt partnerskap (IOP) ska tas fram och kommunens upphandlingar ska ses över för anpassas för de sociala företagen.

Sollentuna kommun har en hög ambition att förbättra samarbetet med arbetsintegrerade sociala företag, det vill säga företag som har som mål att genom arbete och delaktighet integrera människor i samhälle och arbetsliv. De sociala arbetsintegrerade företagen är, vid sidan av traditionella företag och offentliga aktörer, viktiga i kommunens arbete för att alla invånare ska kunna försörja sig själva.

För att tydliggöra hur kommunen och sociala företag kan samverka bättre har kommunledningskontoret fått i uppdrag att upprätta ett regelverk kring idéburet offentligt partnerskap (IOP) samt se över hur kommunens upphandlingar kan anpassas för sociala företag.

Uppdraget ska rapporteras till kommunstyrelsen innan årsskiftet 2019/2020.

Publicerad: 2 maj 2019