Cookies på den här webbplatsen används för att förbättra för dig som besökare och att optimera av webbplatsen. Läs mer om cookies

Svartsjuka och våld bland unga

Socialkontoret uppmärksammar svartsjuka och våld i ungas relationer

Omsorg & stöd

Dela på sociala medier
Tipsa
Kontakt

Kontaktcenter

Välkommen att höra av dig till kontaktcenter. Vi hjälper dig!

Telefon: 08-579 210 00

Måndag - fredag, 08.00 - 17.00

Torsdagar tar vi emot besök fram till 18.30

kontaktcenter@sollentuna.se

Det är inte ovanligt med svartsjuka och våld i ungas relationer och under februari och mars uppmärksammar vi detta lite extra. Vet du vad du ska göra om du är utsatt/utsätter någon eller ser något som oroar dig?

Ibland känner man att det är något som inte stämmer mellan ett par, eller så är det någon som vänder sig till dig för att få hjälp och stöd. Det kan handla om att en partner skrämmer eller skadar den andre fysiskt, psykiskt eller sexuellt. Eller så handlar det om att någon försöker kontrollera sin partner.

Kanske är du själv utsatt/utsätter din partner. Oavsett om du stöter på någon som utsätts, eller någon som utsätter någon annan, för dessa saker och vill kunna hänvisa dem vidare, eller om du själv vill ha råd och tips på vad du kan göra finns det hjälp att få.

Om personen är under 18 år kan man ringa kommunen på 08-579 212 50 eller ta kontakt med Sollentunas ungdomsmottagning, gäller det någon över 18 år kan man ringa 08-579 212 40. 

Här kan du läsa mer om vad du kan få hjälp med om du är utsatt.

Här kan du läsa mer om vad du kan få hjälp med om du utsätter någon.

Bra länkar är:

ungarelationer.se

Stöd och information för de under 20 år som blir utsatta av sin partner, är kompis eller är den som utsätter. Chatten är öppen varje kväll kl. 20-22. Här kan du också läsa om olika typer av våld, varningstecken och hur en bra relation kan vara.

www.umo.se

Här finns information om den närmaste Ungdomsmottagningen. Det finns också information om olika sorters våld och kränkningar och det stöd man kan få och hur man kan polisanmäla. För unga mellan 13-25 år.

www.killfragor.se

Killfrågor är ett stöd för killar, både om de har varit med om något jobbigt eller om de har utsatt någon annan. Man kan chatta helt anonymt med någon som lyssnar och stöttar. Det finns också temasidor om bland annat sex, våld och kroppen.

www.tjejjouren.se

På tjejjouren.se kan man söka efter en tjejjour i närheten. I deras Tjejguide kan man bland annat läsa om våld och övergrepp och om hur våld kan bli vardag. Man kan också läsa om andras upplevelser eller skriva din egen berättelse. För unga mellan 12-20 år.

Publicerad: 22 februari 2019