Cookies på den här webbplatsen används för att förbättra för dig som besökare och att optimera av webbplatsen. Läs mer om cookies

Två tjejer går uppför somrigt väsjöbacken

Rudbecks gymnasium är populärast i norrort

Skola & förskola

Dela på sociala medier
Tipsa
Kontakt

Kontaktcenter

Välkommen att höra av dig till kontaktcenter. Vi hjälper dig!

Telefon: 08-579 210 00

Måndag - fredag, 08.00 - 17.00

Torsdagar tar vi emot besök fram till 18.30

kontaktcenter@sollentuna.se

Rudbeck i Sollentuna är det mest populära gymnasiet i norrort och det tredje mest populära gymnasiet i hela Stockholms län, utifrån det preliminära resultatet av förstahandsansökningarna till hösten 2019.

Rudbeck har drygt 700 förstahandssökande vilket alltså är flest bland alla gymnasier i norrort. I Stockholms län är det bara två gymnasier som har fler förstahandssökande, Anna Whitlocks gymnasium och Nacka Gymnasium.

Eleverna som har sökt till Rudbeck kommer från främst från Sollentuna och därefter, från Stockholms stad, Upplands Väsby, Sigtuna, Järfälla, Solna och Sundbyberg.

-          Stolt men inte alls förvånad att Rudbeck är det absolut mest populära gymnasiet i norrort och trea i hela Stockholms län. Ett av de viktigaste skälen till Rudbecks framgång är de fantastiska pedagogerna och ledningen på Rudbeck. Jag vill rikta ett stort tack till dem för deras insatser, säger Soley Aksöz Lithborn (M), ordförande i utbildningsnämnden.

Det slutgiltiga gymnasievalet görs i mitten av juni. I början av juli får eleverna besked om på vilken gymnasieskola de har fått plats.

Publicerad: 3 april 2019