Cookies på den här webbplatsen används för att förbättra för dig som besökare och att optimera av webbplatsen. Läs mer om cookies

Tjej och kille sitter utanför Sollentuna centrum

Ny samarbetsform sjösatt för att utveckla centrala Tureberg

Trafik & stadsplanering

Dela på sociala medier
Tipsa
Kontakt

Kontaktcenter

Välkommen att höra av dig till kontaktcenter. Vi hjälper dig!

Telefon: 08-579 210 00

Måndag - fredag, 08.00 - 17.00

Torsdagar tar vi emot besök fram till 18.30

kontaktcenter@sollentuna.se

Nu har näringslivet i Tureberg tillsammans med Sollentuna kommun startat ett samarbete för att göra centrala Tureberg ännu mer attraktivt, både för boende och besökare.

Det nya samarbetet följer konceptet BID - Business improvement district - som är en samarbetsform mellan lokalt näringsliv och samhälle för att utveckla stadskärnor och lokala centrum. BID har tidigare varit framgångsrikt på många platser, både i Sverige och i andra länder.

Med på det första arbetsmötet som hölls i början på veckan fanns flera av de större näringslivsaktörerna i området. Däribland representanter för Skanska, Scandic, Sollentuna centrum och dess ägare Thon Property. Men också fastighetsbolagen Hembla, Sollentunahem och Vacse, som utvecklar den nya byggnaden Färgskrapan för Tingsrätten.

Utöver representanter för Sollentuna kommun fanns även polisen och Sollentuna församling med på mötet. Längre fram är tanken att involvera ännu fler företag och andra aktörer i Tureberg i utvecklingsarbetet.

Kommunstyrelsens ordförande Henrik Thunes, som initierat idén till ett BID-samarbete för centrala Tureberg, var med och inledde mötet.

— Centrala Tureberg växer och är en plats med många olika intressenter. Därför är det också både glädjande och inspirerande att vi nu är många som tar ett gemensamt ansvar för att utveckla trivsel och trygghet i området, säger Henrik Thunes som ser fram emot ett spännande utvecklingsår för Tureberg, bl a med invigningen av Malmparken i juni.

Under det första arbetsmötet diskuterades målbilden för samarbetet och hur centrala Tureberg kan utvecklas till en attraktivare stadsmiljö. Deltagarna jobbade också fram en första bruttolista över tänkbara gemensamma aktiviteter. Under våren kommer dessa bearbetas vidare. Målsättningen under våren är också att bilda en gemensam förening och genom denna ett driva ett mångårigt utvecklingsarbete för ett attraktivare Tureberg.

— Vi är stolta över att få delta i detta spännande BID-projekt och nu är det viktigt att vi snabbt kommer igång med de gemensamt planerade aktiviteter som vi lagt grunden till, säger Jenny Sjöblom, projektledare på Vacse AB, och fortsätter: Vi är många aktörer som engagerat sig för att kunna bidra med resurser. Använder vi dessa på rätt sätt kan det göra otroligt mycket för att lyfta hela området centrala Tureberg så att det blir mer attraktivt för våra boende, hyresgäster, företagare och besökare.

Utgångspunkt för BID-samarbetet är bl a en nyligen genomförd undersökning som visar hur boende i området, övriga Sollentunabor och besökare ser på centrala Tureberg. Resultaten visar bl a att majoriteten är nöjda med serviceutbudet. Samtidigt önskar många att utomhusmiljön i området ska förbättras vad gäller städning, belysning, grönområden, mötesplatser, aktiviteter och känsla av trygghet.

 

Publicerad: 29 mars 2019