Cookies på den här webbplatsen används för att förbättra för dig som besökare och att optimera av webbplatsen. Läs mer om cookies

Nu sopar vi gatorna

Trafik & stadsplanering

Dela på sociala medier
Tipsa
Kontakt

Kontaktcenter

Välkommen att höra av dig till kontaktcenter. Vi hjälper dig!

Telefon: 08-579 210 00

Måndag - fredag, 08.00 - 17.00

Torsdagar tar vi emot besök fram till 18.30

kontaktcenter@sollentuna.se

Äntligen börjar vintern släppa sitt grepp och vi har nu påbörjat sopningen av Sollentunas vägar. Sopningen beräknas vara klar i mitten av maj. Om det inte blir minusgrader och börjar snöa igen, då kan det ta längre tid.

När kommer ni till mitt område?

Då det är flera arbetslag igång samtidigt är detta ej ett exakt veckoschema. Felanmälan behöver därmed inte göras förrän efter den 15 maj, då allt arbete ska vara klart.

V 13 Sollentuna centrum, Edsberg
V 13-14 Häggvik östra, Häggvik västra, Tureberg
V 13-16 Edsviken, Kummelby, Tegelhagen, Silverdal, huvudvägar, gång- och cykelvägar
V 15-17 Norrviken, Viby, Töjnan, Fågelsången, Eriksberg
V 18-19 Landsnora, Rotebro, Rotsunda, Sjöberg, Kärrdal
V 19-20 Törnskogen, Vaxmora, Edsängen, Väsjön

Vi sopar ibland fram sand på vissa sträckor som blir liggande ett par dagar innan den tas upp, det beror på att det krävs olika maskintyper för detta arbete. En maskin som sopar fram sand kan avverka sträckor snabbare än en som tar upp sanden därför kan det ibland bli sand liggandes.

När vi sopar bort sand och grus måste vi samtidigt spola vatten för att undvika damm. Det är inte möjligt om det varit minusgrader på natten, då måste vi vänta tills frosten försvinner innan vi börja sopa och det gör att det kan ta längre tid.

Då det är flera arbetslag igång samtidigt är detta ej ett exakt veckoschema. Felanmälan behöver därmed inte göras förrän efter den 15 maj, då allt arbete ska vara klart. Kommunen gör stickprov på att entreprenören kört och uppfyllt kommunens krav.

Publicerad: 16 april 2019