Cookies på den här webbplatsen används för att förbättra för dig som besökare och att optimera av webbplatsen. Läs mer om cookies

Barn på Bygatans förskola

Barn på Bygatans förskola nov 2018

Nu får alla förskolor i Sollentuna tillgång till ljudsatta bilderböcker

Skola & förskola

Dela på sociala medier
Tipsa
Kontakt

Kontaktcenter

Välkommen att höra av dig till kontaktcenter. Vi hjälper dig!

Telefon: 08-579 210 00

Måndag - fredag, 08.00 - 17.00

Torsdagar tar vi emot besök fram till 18.30

kontaktcenter@sollentuna.se

Sollentuna kommun fortsätter att driva den digitala utvecklingen framåt. I veckan tecknade kommunen avtal med streamingtjänsten Ugglo. Ett samarbete som ger alla förskolor i Sollentuna tillgång till över 1000 ljudsatta böcker.

Läsning är viktigt för barns språkutveckling och i läroplanen för förskolan har högläsning lyfts in som en viktig del i skolans uppdrag. Som ett led i detta har Sollentuna kommun nu tecknat ett avtal med streamingtjänsten Ugglo. Avtalet innebär att alla förskolor i Sollentuna får tillgång till över 1 000 ljudsatta bilderböcker på 40 olika språk.

-          Sollentunas Skolresa börjar med förskolan. Då vi har varit drivande i den digitala skolutvecklingen i  Sverige under det senaste decenniet  är samarbetet med Ugglo ett naturligt steg för oss. Läsning har stor betydelse för barnens språkutveckling och genom Ugglo kommer samtliga av våra förskolebarn ha tillgång till kvalitativ läsning, säger Soley Aksöz Lithborn (M), ordförande i utbildningsnämnden.

Genom rätt verktyg och en ständig utveckling av undervisningsmetoderna vill Sollentuna kommun skapa de bästa förutsättningar. Digitala verktyg ger en undervisning med nya och inspirerande utmaningar för alla elever. Den digitala lösningen för ljudsatta böcker kombinerar ljudboken och e-boken och gör det roligt för barn och elever att närma sig läsning och språk.

-       Att samtliga barn vid förskolorna får tillgång till kvalitativ litteratur är viktigt och det kan vi erbjuda nu, med hjälp av vårt nya samarbete. Samarbetet kommer också innebära att pedagogerna får en ökad kompetens kring hur de kan arbeta med böcker och språk på många olika sätt, säger Ingmari Brockland, Skolchef för förskolan i Sollentuna.

Publicerad: 6 juni 2019