Cookies på den här webbplatsen används för att förbättra för dig som besökare och att optimera av webbplatsen. Läs mer om cookies

Modell av ”Krumelurparken” – en ny lekpark i Malmparken

Modell av ”Krumelurparken” – en ny lekpark i Malmparken

”Krumelurparken” – en ny lekpark i Malmparken

Uppleva & göra

Dela på sociala medier
Tipsa
Kontakt

Kontaktcenter

Välkommen att höra av dig till kontaktcenter. Vi hjälper dig!

Telefon: 08-579 210 00

Måndag - fredag, 08.00 - 17.00

Torsdagar tar vi emot besök fram till 18.30

kontaktcenter@sollentuna.se

Rutschkana, klätterställning och hinderbana utformade som krumelurer – det är delar av innehållet i den nya lekparken ”Krumelurparken”. Lekparken byggs i nya Malmparken i centrala Tureberg, som blir klar i sommar.

Det byggs en ny lekpark i nya Malmparken som invigs i sommar. Lekparken kommer att fyllas med flera olika lekskulpturer utformade som krumelurer. Krumelurerna kommer att ha olika funktioner som klätterställning, balanslek, rutschkana och hinderbana.

– Vi hoppas att Krumelurparken ska bli en omtyckt del av nya Malmparken som inspirerar till lek och rörelse för hela familjen. Krumelurerna är utformade med olika svårighetsgrad för att passa både yngre och äldre barn, säger Moa Rasmusson (L), ordförande i samhällsbyggnadsnämnden. 

Utöver de olika krumelurlekställningarna kommer det att finnas sandlåda, klätternät, solskydd, gungor, belysning och sittplatser med bord. Underlaget kommer att vara varierat, för att passa leken. Det planteras även nya buskar och träd för att skapa en lummig och ombonad känsla i parken.

Nya Malmparken

Publicerad: 9 april 2019