Cookies på den här webbplatsen används för att förbättra för dig som besökare och att optimera av webbplatsen. Läs mer om cookies

Brasa med ett rött kryss över

Firande utan valborgsbrasa på Stallbacken i Edsvik

Uppleva & göra

Dela på sociala medier
Tipsa
Kontakt

Kontaktcenter

Välkommen att höra av dig till kontaktcenter. Vi hjälper dig!

Telefon: 08-579 210 00

Måndag - fredag, 08.00 - 17.00

Torsdagar tar vi emot besök fram till 18.30

kontaktcenter@sollentuna.se

Med anledning av den förhöjda brandrisken har Sollentuna kommun beslutat att inte tända brasan på Stallbacken i Edsvik ikväll. Men vårens ankomst firas ändå med körsång, vårtal och hembakat. Välkommen!

Det varma och torra vädret har gjort gräset torrt och det är stor brandrisk i skog och mark. En valborgseld eller en eld som sprider gnistor kan snabbt övergå i en okontrollerad brand. Därför avråds eldning under valborgsmässoafton. Sollentuna kommun har därför beslutat att ställa in den planerade valborgsbrasan på Stallbacken vid Edsvik.

- Vi vill från kommunens sida inte gå emot länsstyrelsens avrådan. Vi tar ansvar för ett tryggare firande, säger Magnus Ramstrand (KD), kommunalråd och ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Men alla valborgsfirare välkomnas ändå. Vårens ankomst firas med körsång, vårtal och  försäljning av fika och hembakat i samarbete med Sollentuna Volleybollklubb. Start kl. 18.30. Välkommen!

Publicerad: 2 maj 2019