Cookies på den här webbplatsen används för att förbättra för dig som besökare och att optimera av webbplatsen. Läs mer om cookies

Tre ungdomar på Malmvägen

Gymnasieantagningens statistik och omvalsperiod

Skola & förskola

Dela på sociala medier
Tipsa
Kontakt

Kontaktcenter

Välkommen att höra av dig till kontaktcenter. Vi hjälper dig!

Telefon: 08-579 210 00

Måndag - fredag, 08.00 - 17.00

Torsdagar tar vi emot besök fram till 18.30

kontaktcenter@sollentuna.se

Nu har statistiken för gymnasieantagningen släppts. Man kan se hur man ligger till i den preliminära antagningen. Omvalsperioden börjar den 17 april.

Från den 11 april kan sökande logga in på www.gyantagningen.se för att ta del av ett preliminärt antagningsresultat för gymnasieansökan. Tillräckliga betyg i den preliminära antagningen behöver inte betyda att den sökande kommer in, då det är vanligt att antagningsgränserna höjs till slutantagningen. Från och med den 11 april visas även preliminära antagningsgränser för samtliga utbildningar inom Storsthlm gällande den preliminära antagningen 2019 på vår webbplats.

Omvalsperioden börjar den 17 april

Mellan den 17 april och 15 maj har de sökande möjlighet att lägga till, ta bort eller ändra i rangordningen av sina val. Ändringar innebär inte att den sökande har en sämre chans jämfört med de som sökte till den gällande studievägen i första ansökningsperioden. Alla val behandlas lika, oavsett när de görs.

Publicerad: 3 maj 2019