Cookies på den här webbplatsen används för att förbättra för dig som besökare och att optimera av webbplatsen. Läs mer om cookies

Duvslagets sommarcafé öppnar 6 juni

Uppleva & göra

Dela på sociala medier
Tipsa
Kontakt

Kontaktcenter

Välkommen att höra av dig till kontaktcenter. Vi hjälper dig!

Telefon: 08-579 210 00

Måndag - fredag, 08.00 - 17.00

Torsdagar tar vi emot besök fram till 18.30

kontaktcenter@sollentuna.se

Lagom till Sveriges nationaldag 6 juni öppnar Duvslaget sommarcafé på Stallbacken. På menyn står bland annat glass, hembakat fikabröd och sallader. Cafét kommer att vara öppet varje dag fram till sista september.

Sollentuna kommun gick förra veckan ut med nyheten att Sollentuna kommunfastigheter AB fått i uppdrag att hyra ut Duvslaget till en hyresgäst som vill bedriva caféverksamhet på Stallbacken under sommaren 2019. I veckan skrevs avtal med Madelen Lundqvist, före detta Sollentunabo och företagare. Hon kommer att driva sommarcafé i det lilla röda huset på Stallbacken. Dörrarna slår upp torsdag 6 juni, lagom till Sveriges nationaldag.

- Våra tjänstemän på Sollentuna Kommunfastigheter AB har gjort ett fantastiskt arbete med att på mycket kort tid hitta en bra företagare som kan driva sommarcaféet. Detta blir ännu en kvalitet i ett redan uppskattat område, säger Thomas Ardenfors (M), ordförande i Sollentuna kommunfastigheter AB.

Duvslagets Sommarcafé kommer att vara öppet varje dag mellan 10.00-17.00 fram till sista september. På menyn finns bland annat matiga smörgåsar, pajer, sallader, hembakat fikabröd och glass.

- Jag är väldigt glad över att vi kan erbjuda ett sommarcafé på Stallbacken redan till sommaren. Det kommer att bidra till att göra parken ännu mer levande och tillgänglig för parkens besökare, vilket ligger helt i linje med vår ambition, säger Henrik Thunes (M), ordförande i kommunstyrelsen.

Duvslaget hyrs ut under sommaren 2019. Beslut kring en långsiktig användning av byggnaden är inte taget ännu. Sollentuna arbetar aktivt med att utveckla miljön vid Edsvik. Området är en populär mötesplats för många besökare och kommunens mål är att göra platsen ännu mer levande och tillgänglig för alla, året om.

Publicerad: 13 juni 2019