Cookies på den här webbplatsen används för att förbättra för dig som besökare och att optimera av webbplatsen. Läs mer om cookies

Årets elevutställning på Edsvik konsthall

Uppleva & göra

Dela på sociala medier
Tipsa
Kontakt

Kontaktcenter

Välkommen att höra av dig till kontaktcenter. Vi hjälper dig!

Telefon: 08-579 210 00

Måndag - fredag, 08.00 - 17.00

Torsdagar tar vi emot besök fram till 18.30

kontaktcenter@sollentuna.se

Årets elevutställning på Edsvik konsthall invigdes på onsdagen. Temat för utställningen är ”Tänk om” och utställningen pågår 8-19 maj. Fri entré.

Elevutställningen på konsthallen anordnas för tolfte året i rad. Det är ett samarbete mellan konsthallen, två gymnasieskolor och åtta grundskolor i Sollentuna. Syftet med samarbetet är att skapa en gemensam plattform för ett årligt återkommande kreativt projekt där elever i olika skolor i kommunen möts och blir synliga för varandra.

Konstverken är tillverkade med olika tekniker och kan utgöras av allt från måleri och foto till skulpturer och film.

– Vi är ett nätverk av lärare som varje höst spånar fram ett tema till nästa års salong och i år blev det ”Tänk om” som vi tror kan locka till tankar och visuellt skapande. Det har ju dubbla betydelser då det kan handla om att tänka nytt och annorlunda – och vi ser en del miljötänk i år – men också om drömmar och fantasier om hur verkligheten och livet kan vara, säger Ylva Sanner som undervisar på estet-mediaprogrammet på Rudbeck.

Utställningen som invigdes i onsdags håller till i Konsthall Öst I & II. Den har fri entré och är öppen under konsthallens ordinarie öppettider. Utställningen finansieras med hjälp av ekonomiskt stöd från kultur- och fritidsnämnden och utbildningsnämnden. Varje år deltar uppemot 100 elever i utställningen.

https://mitti.se/noje/kultur/vernissage-elevutstallning-konsthall/?omrade=sollentuna

Publicerad: 5 juni 2019